Logo hetkontakt.nl/leerdam

Gemeente Vijfheerenlanden zoekt Junior Cyber Agents

  •   keer gelezen

REGIO • De gemeente Vijfheerenlanden heeft de hulp nodig van alle kinderen in de gemeente. De politie zoekt junior Cyber Agents om te zorgen voor een veilige online toekomst.


De politie van basisteam Lekpoort heet de burgemeester van Vijfheerenlanden, maar ook die van Houten en Nieuwegein gevraagd om samen met de kinderen de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit.

Kinderen die in één van de drie gemeenten wonen en alles willen leren over hacken, datalekken en veilig internetten kunnen meedoen met de HackShield-battle.

Danielle van der Ploeg van basisteam Lekpoort: “Kinderen groeien op met internet, maar voor hun ouders en grootouders was dat vaak niet zo. Daarom denken we dat kinderen de beste Cyber Agents kunnen worden! Ik roep alle kinderen op om mee te doen, want het is zo belangrijk dat we samen met hen internetcriminaliteit bestrijden. Leer oma bijvoorbeeld hoe ze een phishing mail moet herkennen, weet wat te doen als iemand op social media om een foto of adres vraagt en help je vader bij het beschermen van zijn WhatsApp!”

HackShield
Via HackShield worden de deelnemende kinderen een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Daardoor kunnen zij ook hun omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent de gemeente kunnen beschermen.

"Samen zorgen we voor een veilige online wereld!" 

De burgemeesters van de drie gemeenten zijn teamcaptain van de junior Cyber Agents in hun gemeente. Natuurlijk wil iedere burgemeester dat er zoveel mogelijk kinderen meedoen, want dan is de kans groter om uit beste gemeente uit de bus te komen. Ook zal aan het eind van de battle uit elke gemeente één Cyber Agent officieel als winnaar van het spel gehuldigd worden.

Huldiging
De beste teamcaptain-burgemeester en de drie beste junior Cyber Agents worden op 15 juli gehuldigd.

Help jij de teamcaptains om de gemeenten te beschermen? Speel nu mee en word Cyber Agent van Houten, Nieuwegein of Vijfheerenlanden! HackShield is online te spelen op www.joinhackshield.nl of download de gratis app voor smartphone en tablet.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier