Logo hetkontakt.nl/leerdam

Coronaklachten? Laat je testen

  •   191 keer gelezen

REGIO • Sinds 1 juni kan iedereen met corona-achtige klachten zich laten testen bij de GGD. Voor het maken van een afspraak kan gebeld worden met 0800-1202.

Meestal kunnen aanvragers de volgende dag terecht in de teststraat van de GGD. 

Met vier testtenten in Nijmegen en één in Tiel is GGD Gelderland-Zuid klaar voor deze pittige klus.

“Sinds tweede pinksterdag is het beduidend drukker in onze teststraten”, stelt Susanne Nieuwenhuijsen vast. 

Als coördinator van de teststraten is ze veel op het parkeerterrein van de GGD in Nijmegen te vinden. Daar staan de testtenten in een strakke rij opgesteld. De hele dag door komen mensen langs om een test te laten doen. Meestal met de auto, maar soms ook met de fiets of te voet. 

Susanne: “Veel bezoekers hebben weinig klachten, maar willen zeker weten dat ze niemand kunnen besmetten nu ze weer naar hun werk en ouders gaan. Het is eigenlijk zo gepiept: je wacht bij een tent totdat je naar binnen wordt geroepen, binnen neemt een GGD-medewerker met een wattenstaaf testmateriaal af uit je keel en neus, en binnen een paar minuten sta je weer buiten.”

Ze benadrukt dat de teststraten echt alleen bedoeld zijn voor mensen met milde klachten. Voor mensen zonder klachten heeft testen geen zin. En voor mensen met ernstige klachten geldt: blijf thuis en bel uw huisarts. 

“Juist de mensen met milde klachten willen graag weten of een terrasje of bezoek verantwoord is. Of dat ze de komende tijd thuis moeten blijven. Meestal weten ze dat binnen 2-3 dagen na de test. En tot die uitslag bekend is, moeten ze sowieso thuisblijven.”  

Meer weten over testen? Kijk op www.ggdgelderlandzuid.nl/coronatest.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }