Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Acht redenen waarom beleggers juist nu instappen

  •   132 keer gelezen

Bijna de hele wereld ligt nu stil vanwege de coronacrisis. In vrijwel elk land op deze wereld is corona het gesprek van de dag en veel mensen voelen helaas ook de gevolgen van deze crisis. Het is niet gek om te denken dat starten met beleggen op dit moment niet de beste keuze is, omdat ook de financiële markt in een lastige positie zitten. 

Toch kiezen steeds meer mensen er voor om juist nu in te stappen in de wereld van beleggen. Goed idee? Wij denken van wel. Wij zetten acht redenen op een rij waarom we denken dat de beurzen nu goed gaan, en ook de komende periode zal blijven gaan.

Optimistische beleggers
Beleggers zijn vooral optimistisch en vaak positief over de ontwikkeling van de beurs. Zij kiezen er niet voor om nu bij de pakken neer te zitten, maar ook van deze situatie het positieve in te zien. Zowel op de lange als op de korte termijn zien zij kansen en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de vele aandelenkoersen die nu relatief laag staan, waardoor er voordelig ingestapt kan worden en de kans op herstel groot is.

Lage rente
Een aantal jaren geleden is de daling van de rentepercentages ingezet en de verwachting is niet dat deze percentages de komende tijd gaan stijgen. Sparen via een spaarrekening is dus niet de meest effectieve manier om te sparen, en dus lijkt beleggen voor velen een serieuze optie te zijn.

Hulp van centrale bank
Verschillende centrale banken over de hele wereld zijn bezig met een reddingsoperatie om de economie te helpen en de schade zoveel mogelijk te herstellen. Zo kopen ze obligaties en bedrijfsleningen op en dit zorgt voor een grote toestroom aan nieuw geld wat weer goed is voor de financiële markten.

Overheid geeft het goede voorbeeld
Zowel de Europese Commissie als landelijke overheden geven veel geld uit om de effecten van de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken. Dit zorgt ervoor dat de grootste bedrijven niet omvallen dus de weg naar herstel kunnen inzetten. Voor beleggers een ideaal moment om in te stappen omdat nu met hulp van de overheid de weg naar boven kan worden ingezet.

Techbedrijven floreren
De ene sector wordt harder getroffen dan de ander, maar er zijn bedrijven die relatief weinig merken van de coronacrisis en enorm floreren op dit moment. Een voorbeeld hiervan is de techmarkt. In tijden van thuiswerken zijn deze bedrijven misschien wel harder dan ooit aan het groeien. Denk aan bedrijven als Google, Amazon en Facebook. Investeren in techbedrijven is op dit moment geen slechte optie.

China als goede voorbeeld
China was als land het eerste getroffen door de coronacrisis, maar lijkt de weg omhoog nu te hebben gevonden. China heeft hard gewerkt aan het herstel en dat is vrij vlot tot stand gekomen. Wanneer China de boel weer helemaal op de rit heeft, profiteren bedrijven over de hele wereld hiervan.

Goedkope energiebronnen
Momenteel zijn er verschillende landen en bedrijven die energie en grondstoffen leveren, maar in de hoek staan waar de klappen vallen. Denk bijvoorbeeld aan landen als Rusland en Saudi Arabië. Echter, hierdoor zijn de grondstofprijzen enorm laag, en dat kan bijdragen aan het herstel van andere grote bedrijven. De kosten laag, dus alle focus op het herstel.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }