Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Gemeente West Betuwe

Winnaars online quiz West Betuwe

  •   236 keer gelezen

WEST BETUWE • Begin mei plaatste de gemeente West Betuwe een online quiz, omdat door de coronacrisis veel inwoners thuis zitten. Met deze quiz konden zij hun kennis testen over de gemeente West Betuwe.

Inmiddels zijn de winnaars bekend. Vrijdag heeft burgemeester Servaas Stoop aan één van hen de lunchbon uitgereikt.

Aan de quiz deden een kleine 200 inwoners mee. De meeste vragen waren goed te doen. Het gemiddelde lag op ongeveer 22 goede antwoorden. Broer en zus Yannieck en Yara Bracht uit Vuren deden samen mee en hadden 28 van de 30 vragen goed. Net als de twee andere winnaars Gijsje van der Heijden uit Meteren en Marco Drijver uit Geldermalsen. Een mooie prestatie! Zij hebben alle drie een lunchbon van 25 euro gewonnen.

Burgemeester Servaas Stoop: “De horeca moest door de coronacrisis lange tijd haar deuren sluiten. Ik bewonder hun inzet en creativiteit om toch voor inkomsten te zorgen. Maandag mag de horeca weer open. Ook de nieuwe 1,5 meter samenleving vraagt veel passen en meten. Waar mogelijk kan een terras tijdelijk groter. In sommige gevallen zal dit echter letterlijk niet passen. Ik heb de winnaar als tip gegeven de lunchbon lokaal te besteden. Stap voor stap komt er meer ruimte. Dat is een mooie ontwikkeling.”

Bewoner Kasteel Neerijnen
Één van de struikelblokken in de quiz was de vraag wie de laatste bewoner van Kasteel Neerijnen was. Vrijwel iedereen gaf als antwoord Freule Julie Elise. Haar neef jonkheer Carel Lodewijk Hendrik van Vredenburch was haar enige erfgenaam. Hij heeft nog korte tijd in het kasteel gewoond, voordat hij het verkocht aan Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen.

Gemeentewapen
Nog een lastige vraag was of de leeuwen onderdeel zijn van het gemeentewapen. Zij houden het schild met het wapen van West Betuwe vast. Daarmee zijn de leeuwen geen onderdeel van het wapen. Datzelfde geldt voor de kroon op het schild.

Antwoorden
Benieuwd naar alle antwoorden op de vragen? Deze zijn te vinden op de website van de gemeente: www.westbetuwe.nl/quiz.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }