Logo hetkontakt.nl/leerdam

Informateurs coalitie West Betuwe in gesprek met PvdA, CDA en VVD

  •   109 keer gelezen

WEST BETUWE • Joop Doeland en Wil Kosterman zijn op verzoek van Dorpsbelangen informateurs in de vorming van de nieuwe coalitie van de gemeente West Betuwe. 

Als informateurs kijken ze welke partijen een rol kunnen spelen in de coalitie. Op 23 mei hebben zij gesprekken gevoerd met alle tien de fracties. 

Op basis van de uitkomst van de oriënterende gesprekken tussen partijen en de informateurs heeft Dorpsbelangen West Betuwe hen gevraagd vervolggesprekken te voeren met PvdA, CDA en VVD.

De gesprekken tussen de twee informateurs en de drie partijen worden komende week ingepland. In de gesprekken gaan de informateurs verder de diepte in. Op basis daarvan wordt gekeken of PvdA, CDA of VVD (of een combinatie van twee van deze partijen) kunnen deelnemen aan de formatiebesprekingen met Dorpsbelangen, SGP en ChristenUnie.

Aan de hand van de uitkomst van de verdiepende gesprekken, bekijken de informateurs hoe het traject verder gaat. Alle mogelijkheden voor het vormen van een coalitie liggen nog open en de andere partijen zijn nog in beeld. De informateurs willen de tijd nemen om het proces zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }