Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Hensens hulpmiddelen meet nog steeds kousen aan in Leerdam en omgeving.
• Hensens hulpmiddelen meet nog steeds kousen aan in Leerdam en omgeving. (Foto: Aangeleverd)

'Kousen aanmeten is een vak apart'

  •   293 keer gelezen

LEERDAM • “Meten is weten, als je weet wat je meet," zegt Maurice Hensens. "De fysiotherapiepraktijk van mijn moeder is sinds kort overgenomen, maar Hensens hulpmiddelen heeft daar altijd los van gestaan. Er is dus niets veranderd en we blijven kousen aanmeten in de praktijk op Eiland 83 in Leerdam en indien nodig gratis bij de mensen thuis."

Maurice Hensens, inmiddels een bekende in de 'steunkousen wereld', weet nog goed hoe het allemaal begon. "Meneer van Wijk stopte destijds, na jarenlang kousen geleverd te hebben in de regio. Mijn moeder is toen binnen haar fysiotherapiepraktijk begonnen met het aanmeten van arm- en beenkousen. Ik ben er toen al snel bij gekomen om er al mijn tijd en energie in te stoppen."

Erkend leverancier Hensens hulpmiddelen is sinds 2003 gespecialiseerd in het aanmeten van therapeutische elastische kousen. Met alle verzekeringen is er een contract, dus iedereen is welkom. "Op dit moment hebben we patiënten in verschillende plaatsen in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland,” aldus eigenaar Maurice Hensens.

Zorgwinkel
Vanaf januari dit jaar kwamen daar een flink aantal plaatsen in het Groene Hart bij. Hensens nam namelijk een bedrijf over van een mevrouw die daar 25 jaar kousen geleverd heeft. Daarnaast heeft Hensens hulpmiddelen al sinds 2010 ook een zorgwinkel, waardoor alle hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van kousen ook beschikbaar zijn.

"Een goede combinatie voor de zelfredzaamheid. Sinds twee jaar hebben we een nieuwe locatie laten bouwen, zo hebben we een moderne zorgwinkel met aanmeetruimte, kantoor en magazijn."

Het team bestaat inmiddels uit vier dames en Maurice. Elke medewerker heeft zijn/ haar eigen werkgebied, zo zien de mensen meestal dezelfde medewerker. Hensens gaat indien nodig gratis aan huis om kousen aan te meten. 

"We hebben goede contacten met artsen, assistentes en verzorgenden. Wij zijn erkend leverancier en voldoen aan strenge eisen, we bestellen rechtstreeks bij de fabrikant en declareren via een korte lijn bij de zorgverzekeraar. Doordat we elke dag kousen aanmeten en bestellen hebben we een goede reputatie opgebouwd. Dit is een vak apart."

"Door onze vaste medewerker in de regio, onze onafhankelijkheid en goede service proberen we alle mensen zo goed mogelijk van dienst te zijn in de toekomst."

Contact
Hensens hulpmiddelen is te bereiken via 0181-480711, info@zorgwinkeloostvoorne.nl of 06-55173068. Hensens hulpmiddelen is verder te vinden bij Leerdam B-fysic fysiotherapie Hensens, Eiland 83 in Leerdam; Multifunctioneel Centrum ‘de Pluk’, Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen en Multifunctioneel centrum, Hof van Batenstein 1 in Vianen.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }

Nieuws uit Leerdam

Feestelijke diploma-uitreikingen Het Heerenlanden in het ‘coronatijdperk’
10/7
Huisartsenpraktijk Hurts&Oron uit Leerdam verder als huisartsenpraktijk Het Trefpunt
8/7
Agrariërs uit Alblasserwaard en Vijfheerenlanden protesteren tegen voerbeleid minister Schouten
7/7
Drie overtredingen bij politiecontrole in Leerdam en Vianen
6/7
Boekenmarkt Leerdam gaat definitief van start
6/7
Meer nieuws uit Leerdam >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten