Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

Deel van nachtjager te zien in WO2- en Vliegeniersmuseum Vuren

  •   100 keer gelezen

VUREN • In het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren is een Rolls Royce Merlin V-12 vliegtuigmotor met deel landingsgestel en romp te bezichtigen.

Vrijwilligers van het museum hebben een Rolls Royce Merlin Motor van de Mosquitto HK529 nachtjager schoongemaakt en geconserveerd. Ook is nog een stukje van de romp van de Mosquito te zien.

De Mosquito bestond voor een groot gedeelte uit multiplex. Duidelijk is te zien dat het linnen en de metalen versterking werd gebruikt op een plek waar tijdens de vlucht grote krachten op kwamen te staan. Het rode linnen geeft aan dat dit deel waarschijnlijk afkomstig is van de bovenkant van een van de vleugels.

Deze RollS Royce Merlin motor was één van de twee van de RAF Mosquito HK529. Deze Mosquito nachtjager werd op de avond van 17 december 1944 op weg naar Dortmund onderschept door Hauptmann Fritz Lau en neergeschoten bij Amsterdam. Lau vloog een Messerschmitt Bf110 nachtjager. Piloot Nicolai Roy Schwartz en navigator Robert Walter Donaldson kwamen beide om het leven. Zij liggen begraven op de Nieuwe Ooster begraafplaats te Amsterdam.

Bezichtigen

Deze vliegtuigmotor is te bezichtigen in het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren (Waaldijk 29), geopend vanaf maandag 1 juni. Openingstijden: in mei, juni en september op vrijdag zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur; in juli en augustus op maandag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur en tijdens alle feestdagen.

In verband met de RIVM richtlijnen is reserveren noodzakelijk, dat kan via secretaris@egvl.nl. De dag voor het bezoek moet de reservering de reservering met naam, aantal bezoekers en bezoektijd voor 16:00 uur aangevraagd zijn. Reserveren voor bezoek op dezelfde dag is niet mogelijk.

 Meer informatie via: www.egvl.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }