Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Bob Hagg krijgt een cheque van 2000 euro voor S.O.E.B.
• Bob Hagg krijgt een cheque van 2000 euro voor S.O.E.B. (Foto: Aangeleverd)

Subsidie voor sociaal inwonersinitiatief SOEB

  •   56 keer gelezen

VIANEN • Wethouder Christa Hendriksen overhandigde donderdag 28 mei een symbolische cheque aan de initiatiefnemers van het sociale S.O.E.B project uit Vianen.

S.O.E.B is een prachtig initiatief om tijdens de corona crisis soep rond te brengen bij ouderen en kwetsbaren in heel Vijfheerenlanden. Het project is geïnitieerd door kok Bob Hagg.

Sociaal inwonersinitiatief
Instellingen als voedselbanken, kringloopwinkels, verzorgingstehuizen en woongemeenschappen zijn voorzien van heerlijke SOEB. Daarnaast hebben ook veel particulieren hiervan genoten. SOEB draagt geheel belangeloos bij aan het welzijn van kwetsbare inwoners in de gemeente Vijfheerenlanden.

Wethouder Christa Hendriksen: “De gemeente Vijfheerenlanden waardeert dit initiatief zeer en het college heeft dan ook besloten een bedrag van 2000 euro toe te kennen. We gebruiken hiervoor de pot voor inwonersinitiatieven, waarmee we dit soort mooie initiatieven graag willen stimuleren. Via de gemeentelijke website is meer informatie te vinden over het aanvragen van deze subsidie.”

Voor de 2000 liter soep die al door anderen gesponsord wordt de komende tijd, zoekt S.O.E.B. potten, etiketten en dergelijke. Hiervoor zal de 2000 euro subsidie van de gemeente worden gebruikt.

Samenwerking
S.O.E.B werkt samen met veel partijen die het project een warm hart toedragen, zoals momenteel met Hotel Vianen, waar de soep wordt gemaakt. Door gebruik te maken van de professionele keuken van het hotel is ook de hygiëne gewaarborgd.

Ook de komende tijd wil S.O.E.B. door gaan met het initiatief. Binnenkort kan er waarschijnlijk geen gebruik meer worden gemaakt van de keuken van Hotel Vianen.

Oproep
Kok Bob Hagg is druk op zoek naar een ruimte voor opslag en productie tegen een kleine huursom.

“Ik hoop op een mooie constructie met een partij waarvan de keuken bijvoorbeeld nu stil staat. Werken in de keuken van Hotel Vianen was een ideale oplossing én prettige samenwerking. Maar wanneer het hotel weer opent, kan ik de koks daar natuurlijk niet voor de voeten lopen!”

De keuken moet krachtstroom hebben en voldoende koelruimte. Mensen met een goede tip of zelfs een geschikte ruimte/ keuken in de aanbieding kunnen contact opnemen met Bob Hagg: soebinitiatief@soebbybob.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }