Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

Opbrengst komborden zet gemeente West Betuwe in bloei

  •   207 keer gelezen

WEST BETUWE • Vorig jaar verkocht de gemeente West Betuwe de komborden van de voormalige gemeenten. Menig inwoner bemachtigde een bord. Dit leverde een bedrag van 3.400 euro op.

Het college besloot om de opbrengst te steken in meer biodiversiteit. Op woensdag 27 mei zaaiden wethouder Ed Goossens en de kinderen van groep 7 van OBS De Zandheuvel de veldbloemen in Asperen. De komende tijd volgen meer locaties in de gemeente.  

Door de actie staat het voormalige kasteelterrein in Asperen binnenkort in bloei. Dat wordt op korte termijn zichtbaar. Veldbloemen zien er niet alleen kleurrijk uit, maar het is met name belangrijk voor dieren en insecten. Voor bijen en vlinders levert het voedsel en beschutting. Zij bestuiven op hun beurt de planten. Door meer biodiversiteit is natuur als het ware gezonder. Daarom investeert de gemeente steeds vaker in dit soort groen.

Andere plekken
Met het opgehaalde bedrag gaat de gemeente op meerdere locaties aan de slag. In Varik komen er langs de Paasweg bloemen. Dat geldt ook voor de Achterweg in Heukelum ter hoogte van de begraafplaats. In Rhenoy wordt samen met de dorpsraad gekeken naar een geschikte locatie. In Est is vorig jaar al een deel ingezaaid.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }