Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

621 handtekeningen tegen vervuiling golfterrein Spijk

  •   265 keer gelezen

SPIJK • Burgemeester Stoop van de gemeente West Betuwe heeft maandagmiddag bij het gemeentehuis in Geldermalsen een petitie aangeboden gekregen door het bestuur van de Vereniging Behoud Lingelandschap.

Onder de petitie 'STOP de milieuvervuiling door het golfterrein Spijk' zijn 621 handtekeningen gezet. 

Namens de ondertekenaars werd duidelijk gemaakt, dat het geduld op is, dat er wordt getwijfeld aan het saneringsplan. De 621 burgers die deze petitie hebben ondertekend, nemen geen genoegen meer met: 'er wordt gewerkt aan een oplossing' om ondertussen honderdduizenden kubieke meters vervuild water in de Linge geloosd te zien worden, zo laat het bestuur weten. 

"Zij kunnen niet meer gerust gesteld worden met de woorden 'Het risico voor mens, dier en natuur is klein'. Zij zijn het vertrouwen in een oplossing kwijt geraakt, als ze de 30.000 vrachtwagens verontreinigde grond hebben zien aanrijden en niets daarvan zien verdwijnen."

De petitie laat zien dat de gevoelens van onveiligheid toenemen, aldus Vereniging Behoud Lingelandschap. 

"Men heeft grote twijfels hoe het allemaal verder gaat, bange vermoedens en inmiddels een grote portie boosheid en wantrouwen in het bestuur van de gemeente. Zelfs binnen de gemeente Gorinchem is onrust ontstaan. Hier zijn bijna honderd handtekeningen opgehaald. Achter elke handtekening zit een verhaal. Wij hebben er veel van gehoord. Één ding geldt voor allemaal': 'Dit pikken wij niet langer'. Er is geen tegenstrijdig belang vinden wij, er is één belang dat voorop moet staan: een gezond milieu!"

Bij de overhandiging heeft burgemeester Stoop toegezegd dat hij de VBL zal uitnodigen om meer informatie te geven over deze kwestie.

Meer informatie is te vinden op de website: www.lingelandschap.nl en op Facebook: www.facebook.com/Lingelandschap/. Reageren kan naar: contact@lingelandschap.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }