Logo hetkontakt.nl/leerdam

Raad West Betuwe in gesprek met inwoners Hellouw

  •   178 keer gelezen

HELLOUW • Om de verkeerssituatie in Hellouw te verbeteren, staat het aanleggen van een rotonde op de Graaf Reinaldweg op de planning. 

Het college van de gemeente West Betuwe heeft een besluit genomen over de locatie die de voorkeur heeft. Hiervoor is een groter budget nodig dan eerder beschikbaar is gesteld. Daarom ligt dit voorstel nu bij de raad. Voordat de raadsleden een besluit nemen over het wel of niet toewijzen van budget, willen ze horen hoe inwoners over de rotonde denken.

Drie wegen
In Hellouw komen drie wegen uit op de provinciale Graaf Reinaldsweg. Dit zijn de Irenestraat, de Oudenhof en de Korfgraaf. Om de verkeerssituatie in Hellouw te verbeteren, bestaat het plan om de kern met een rotonde te verbinden aan de Graaf Reinaldweg.

Hiervoor heeft de oud-gemeente Neerijnen in 2017 al budget beschikbaar gesteld. De berekeningen die hiervoor gemaakt zijn klopten echter niet. Er is een groter budget nodig. Daarom legt het college het voorstel nu voor aan de raad.

De voorkeur van het college gaat uit naar een rotonde op de kruising van de Korfgraaf met de Graaf Reinaldweg. Tijdens de beeldvormende vergadering op 8 juni bespreekt de gemeenteraad dit voorstel. Voor de raadsleden is het belangrijk om te weten hoe inwoners over de rotonde denken. Ze horen graag de reactie van zowel voor- als tegenstanders van het plan.

Boodschap voor de raad
Op 30 mei zijn medewerkers van de gemeente met een camera aanwezig in het dorpshuis in Hellouw. Hier kunnen inwoners  tussen 10:00 en 12:00 uur terecht om ter plaatse een reactie op te nemen.

Lees meer op www.gemeenteraad.westbetuwe.nl/rotonde-hellouw. Hier is ook een videopresentatie over het plan voor de rotonde in Hellouw te vinden. Daarin worden de verschillende opties verder uitgelegd.

Inwoners kunnen ook zelf een video, van maximaal vier minuten, opnemen of een schriftelijke reactie achterlaten voor de raad. Stuur deze dan uiterlijk 30 mei naar griffie@westbetuwe.nl.

Planning
Naar verwachting neemt de raad op 30 juni een besluit over de rotonde in Hellouw. Als de raad instemt met het plan van het college, wordt eerst het bestemmingsplan aangepast. Hierna moet de grond die nodig is voor het plan gekocht worden. Hier worden de eigenaren vroegtijdig bij betrokken.

Als voor dit plan gekozen wordt, verwacht de gemeente in 2024 de rotonde af te maken.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }