Geen vaarseizoen voor pontjes Uit®waarde
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: ©123RF.COM

Geen vaarseizoen voor pontjes Uit®waarde

  •   keer gelezen

REGIO • Uit®waarde is op de eerder genomen beslissing, als gevolg van de coronacrisis, om de pontjes vanaf 13 juni te laten varen, teruggekomen.    


Door de aanhoudende corona maatregelen en de steeds duidelijker wordende signalen vanuit een aantal vrijwilligers is een onderzoek ingesteld onder de schippers en kaartverkopers. De uitslag hiervan is dat een groot gedeelte van de vrijwilligers niet beschikbaar is voor dit seizoen. Het merendeel van de bemanningsleden horen zelf tot de risicogroep.   

Inmiddels is gebleken dat de pontjes beschouwd kunnen worden als een vorm van openbaar vervoer (OV) met de bijbehorende restricties. Alle mensen op de pont moeten 1,5 meter afstand houden, passagiers en bemanning moeten een (zelf meegenomen) mondkapje dragen en de capaciteit van het veer wordt tot 40 procent teruggebracht.   

Deze condities leiden ertoe dat niet op een fatsoenlijke manier gevaren kan worden. Ook niet met aangepaste vaarschema’s. Er zijn dan te weinig bemanningsleden die onder de huidige omstandigheden bereid zijn de veertjes te varen.    

In overleg met de betrokken oevergemeenten is besloten de tien fiets- en voetveren, waaronder de Varik-Heerewaarden en Heukelum-Galgenwaard, niet in de vaart te brengen. Aan de verduurzaming van de vloot wordt gewoon doorgewerkt. In de tussentijd wordt groot onderhoud en dergelijke aan de ponten uitgevoerd. 

Ter plaatse zal op de bestaande vaarschemaborden de stremming kenbaar worden gemaakt met een uitleg van het niet varen.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier