Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: ©123RF.COM
ingezonden mededeling

Wat zijn de meest populaire vakantiebestemmingen op de Veluwe?

  •   keer gelezen

Waarom de Veluwe? De Veluwe is een van de meest populaire vakantiebestemming van Nederland onder alle Nederlanders. Net als de bestemmingen aan de Noordzeestranden en de Waddeneilanden.


Met de prachtige bosgebieden, mooie wandelroutes door een verscheidenheid aan landschappen en wilde dieren is het de plek om lekker te genieten en te relaxen. Ontdek prachtige steden en dorpen in de buurt als jullie een vakantiehuisje op de Veluwe willen huren!

Beekbergen
Het dorpje Beekbergen ligt vlak in de buurt van Apeldoorn. Het is een zeer toeristisch dorpje waar je veel vakantieparken en vakantiehuisjes vindt, omdat het vrijwel aan de rand van de Veluwe ligt en dichtbij een stad. Heerlijk een wandeling maken het Nationaal Park de Hoge Veluwe om te mogen genieten van de prachtige natuurlandschappen die zich vrij snel afwisselen.

Beleef dit op een scooter, fiets of lekker wandelend. Daarnaast is er zomers in Beekbergen een oude stoomlocomotief die van stal gehaald wordt, de Oude Veluwsche Stoomtrein.

Loenen
Het dorp Loenen is rijk aan prachtige bezienswaardigheden, zoals de Schaapskooi en Kasteel ter Horst, en heeft een rijke historie. Dit zie je terug aan de kastelen en de vele oude landgoederen. Zo zijn er ook diverse ateliers waar kunstliefhebbers aan hun trekken komen.

Loenen bevindt zich midden op de Veluwe. Voor actievelingen is het een prachtige omgeving, doordat het beschikt over vele wandel- en fietspaden. Liever iets spannends? Dan kunt u, via speciale paden die in de bossen zijn uitgezet, heerlijk mountainbiken.

Hoenderloo
De inwoners van Hoenderloo zijn zeer trots op hun dorp en dat zie je direct terug. Het dorpje is behoorlijk populair, want het Nederlands Elftal komt hier regelmatig trainen en heeft de Giro d’Italia dwars door het dorp gereden. Veel bezoekers geven aan het heerlijk te vinden om in de frisse boslucht te verblijven. Veel vakantieparken en vakantiehuizen vind je ook terug in deze omgeving.

Hou je van actieve sporten? Dan zijn mountainbiken of klimmen in de bossen vast activiteiten die je wilt gaan doen. Met name in de herfst schittert Hoenderloo op het moment de bladeren andere kleuren krijgen. Grote steden als Arnhem en Apeldoorn zijn om de hoek om daar even heerlijk uit te gaan en te shoppen.

Kootwijk
Misschien iets minder bekend dan Beekbergen en Hoenderloo, maar zeker niet minder leuk! Het is een klein dorp in de buurt van Barneveld en Apeldoorn. Dit dorp heeft haar bekendheid te danken aan haar 'toeristische attractie'.

De zandverstuivingen en grote heidevelden midden op de Veluwe. Dit wordt het Kootwijkerzand genoemd. Vroeger was hier een radio zendstation die gebruikt werd om contact te hebben met Nederlands-Indië. Dit imposante gebouw valt vooral op door zijn omgeving en zijn robuuste uitstraling, ook kan je Radio Kootwijk nog van binnen bekijken.

Garderen
Een actief dorp met vele evenementen. Zo is er jaarlijks het beroemde zandsculpturen festival en de traditionele braderie. Als je aan de Veluwe denkt dan denk je ook al snel aan het dorpje Garderen. Er bevinden zich dan ook veel recreatieparken in dit kleine dorpje.

Jaarlijks komen ook meer dan duizenden toeristen om te genieten van al het prachtige dat de Veluwe te bieden heeft. Garderen is een gezellig en gastvrij dorp waar vooral in de zomer ontzettend veel te beleven is. Ook vind je in Garderen een groot klimbos die zeker de moeite is voor een leuk dagje uit met het gezin!

Overnachten?
Vanuit deze prachtige dorpjes kunt u optimaal genieten van de Veluwe. Liever even de natuur uit? Dan ben je ook vanuit het vakantiehuis of vakantiepark ook zeer snel in de grote steden, zoals Apeldoorn, Arnhem, Epe en Harderwijk om even lekker te shoppen.

Kortom, in de omgeving van de Veluwe hoef je je nooit te vervelen. Combineer een dagje Veluwe met een heerlijke overnachting in een vakantiehuis in het bos. Gewoon een kleine tip!

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier