Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De wethouders bij de start van hun werkzaamheden in januari 2019.
• De wethouders bij de start van hun werkzaamheden in januari 2019. (Foto: Aangeleverd)

Wethouders West Betuwe blijven voorlopig op hun post

  •   428 keer gelezen

WEST BETUWE • De vijf wethouders in de gemeente West Betuwe hebben besloten hun werkzaamheden voorlopig voort te zetten. Afgelopen maandag nam de gemeenteraad een motie van wantrouwen aan, waarin werd uitgesproken dat er geen vertrouwen meer was in het functioneren van deze huidige wethouders.

De wethouders blijven op hun post voor de dagelijks besluitvormingsprocessen, voor het samen met de ambtelijke organisatie voorbereiden van besluitvorming in de gemeenteraad en om de gemeente te vertegenwoordigen binnen de regio. 

Met betrekking tot actuele dossiers en grotere bestuurlijke vraagstukken waaraan een politieke afweging gekoppeld is, zal het college zich terughoudend opstellen. 

De consequenties hiervan in proces en voortgang kunnen op dit moment moeilijk worden ingeschat, aldus de gemeente. "Onderhandelingen tussen de verschillende politieke partijen binnen de gemeenteraad zullen moeten leiden tot het vormen van een nieuwe coalitie. Het college vertrouwt erop, dat hierover nog voor het zomerreces duidelijkheid komt."

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }