Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Marcel Krijgsman

Gemeente West Betuwe start met adviseur zonnepanelen voor organisaties

  •   92 keer gelezen

WEST BETUWE • In 2030 wil de gemeente West Betuwe energieneutraal zijn. Zonne-energie speelt daarin een belangrijk rol. De inzet van onder andere ondernemers, verenigingen en stichtingen is hard nodig.

De gemeente West Betuwe stelt daarom een adviseur aan die deze partijen adviseert en ondersteunt op gebied van energiebesparing en -opwek.

Het is een onafhankelijk adviseur voor bedrijven, scholen, VvE’s, sportverenigingen en dorpshuizen op het gebied van energiebesparing en duurzame opwek, zoals zonnepanelen. 

Meer zonnepanelen
In de gemeente West Betuwe is er in totaal ongeveer 261 hectare dakoppervlak geschikt voor panelen. Op dit moment wordt slechts een klein deel benut. Toch is het voor veel bedrijven wél financieel aantrekkelijk.

De adviseur maakt er werk van om inzicht te geven in de mogelijkheden en opbrengsten. Het doel is om de hoeveelheid zonnepanelen op daken te vergroten.

Vragen
Veel ondernemers, verenigingen en organisaties hebben vragen over duurzame energie. Is het economisch aantrekkelijk om panelen aan te schaffen? Verdien ik de investering terug? En hoe financier ik zoiets? Begrijpelijke vragen. Dat hangt af van allerlei zaken, zoals locatie, pand en ligging. Het is maatwerk.

Samen met de ondernemer of bestuurder bekijkt de adviseur wat er mogelijk is. Hij wijst geïnteresseerden de weg in de wereld van zonnepanelen en energiebesparing.

Kom in contact
Voor dit project werkt de gemeente West Betuwe samen met Energie Samen Rivierenland. Deze coöperatieve organisatie verzorgt ook het energieloket voor particulieren. Ze zijn daar gespecialiseerd op het gebied van energiebesparing en zonnepanelen. Samen met deze partij werkt de gemeente dagelijks aan duurzame ambities.

De adviseur zonnepanelen werkt dan ook vanuit het kantoor van het Energieloket aan de Rijksstraatweg 19 in Geldermalsen. Neem vrijblijvend contact op via 085–0161411 of info@energiesamenrivierenland.nl. 

Veel informatie is ook te vinden op www.energiesamenrivierenland.nl/word-energieblij.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }