Logo hetkontakt.nl/leerdam

Stem op de architect voor gemeentehuis West Betuwe

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Vanaf vandaag, vrijdag 15 mei, kunnen inwoners stemmen op de architect en het schetsontwerp van het gemeentehuis. Vier architecten presenteren hun ideeën over de verbouwing in een film.


De films bekijken en stemmen kan tot en met 25 mei via www.westbetuwe.nl/gemeentehuis

Behalve inwoners worden ook ondernemers, dorpsraden, de raad en medewerkers om advies gevraagd.

Ed Goossens, wethouder en voorzitter van de beoordelingscommissie, is enthousiast: “We hebben gister kennis gemaakt met alle architecten. Ze hebben hun ontwerpen gepresenteerd en er zitten goede ideeën tussen. De insteek is een sobere verbouwing maar wel doelmatig en functioneel. Met de verbouwing willen we onze kwaliteit van dienstverlening aan inwoners en ondernemers verhogen. Het is goed om te zien hoe de architecten rekening houden met de ambities van de gemeente op het gebied van duurzaamheid en samenwerking met de samenleving. Ik ben benieuwd met welk advies de samenleving komt.”

Identiteit
In de films presenteren de architecten het onderdeel Identiteit. In dit onderdeel werkt de architect uit wat hij voor zich ziet qua uitstraling. Hoe zet hij het gemeentehuis neer als icoon van de nieuwe gemeente West Betuwe? Hoe zorgt hij voor een welkomstgevoel? Hoe zorgt hij voor de toegankelijkheid van het gebouw?

Beoordelingscommissie
De beoordelingscommissie neemt het uiteindelijke besluit. Die commissie bestaat uit een afvaardiging van het college, de raad en de medewerkers. Zij kijken voor het onderdeel Identiteit naar de eerste en tweede voorkeur van de samenleving. Voor de onderdelen Invulling van ambities en Synergie kijken ze ook naar de eerste en tweede voorkeur van de organisatie.

Daarnaast beoordelen ze de onderdelen Duurzaamheid en Bouwkosten. Als het besluit van de beoordelingscommissie afwijkt van de eerste voorkeur van de samenleving of organisatie, geeft zij hier een inhoudelijke terugkoppeling over.

Achtergrond
Het Programma van Eisen is gereed en vastgesteld. De volgende stap is het selecteren van een architect. De gemeente West Betuwe volgt hierbij een Europese aanbesteding. Na een eerste selectie zijn vier architecten overgebleven. Deze dienen hun offerte, projectaanpak en massastudie in. Op basis daarvan maakt een beoordelingscommissie de keuze voor een architect.

De gemeente West Betuwe verwacht de keuze van de architect half juni bekend te kunnen maken.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier