Logo hetkontakt.nl/leerdam

Iftar maaltijd afhalen bij Leerdamse moskee

  •   keer gelezen

LEERDAM • De Turkse verenigingen Stichting de Brug (MGT) en Leerdam-Halk-Dernegi (LHD) organiseren samen met de Anadolu Moskee Leerdam een Iftar maaltijd. Maar wel 'coronaproof': dit jaar kan een maaltijd afgehaald worden.


Elk jaar houdt de Anadolu Moskee Leerdam Iftar bijeenkomsten om gezamenlijk de vasten te verbreken voor behoeftigen en de leden en niet-leden van de moskee. Vanwege de coronacrisis is het dit jaar niet mogelijk om samen een Iftar avond te houden. Dit geldt ook voor de twee verenigingen Stichting de Brug (MGT) & Leerdam-Halk-Dernegi (LHD).

Op initiatief van Ridvan Elmaci is er dit jaar gekozen om de Iftar maaltijd samen te organiseren.

Ridvan Elmaci: "Ik heb vorige week de moskee en de drie stichtingen benaderd met het idee om in plaats van een Iftar bij de moskee, maaltijden klaar te maken en de inwoners te vragen om deze op te komen halen. Gelukkig werd dat heel positief opgepakt en gesteund."

De Anadolu Moskee en twee verenigingen Stichting de Brug (MGT) enLeerdam-Halk-Dernegi (LHD) willen een gebaar maken naar de buurt, de achterban en de behoeftigen die het gewend zijn om deze Iftar mee te maken. Daarom heeft de moskee en de verenigingen besloten om een ‘afhaal Iftar’ te houden.

Dinsdag 19 mei is iedereen vanaf 18:30 uur tot en met 21:30 uur welkom bij de Moskee aan de Tulpstraat 3 in Leerdam om een Iftar maaltijd af te halen.

Iftar
Een Iftar (het verbreken van de vasten) is een avondmaal na zonsondergang, waarmee moslims de dagelijkse vasten tijdens de maand Ramadan verbreken. Moslims verbreken het vasten op het moment van de omroep van het avondgebed (maghrib). Voor moslims is dit de tweede maaltijd van de dag.

De dagelijkse vasten tijdens de Ramadan begint met een maaltijd vóór dageraad (sahoor) en eindigt na zonsondergang met een Iftar. Het verbreken van de vasten met de Iftar is ook een bezigheid en een moment van samenkomen en samenzijn.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier