Logo hetkontakt.nl/leerdam

Apotheek de Betuwe bezorgt nu ook elektrisch West Betuwe

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Duurzaamheid staat bij Apotheek de Betuwe hoog op de agenda. Om die reden is eind vorig jaar besloten om een nieuwe elektrische bezorgauto te kopen.


Deze is afgelopen week door Van Mossel VKV uit Tiel geleverd. 

"Het had op geen beter moment kunnen zijn", aldus Remco Kaijen. Door de coronacrisis is het aantal bezorgingen flink gestegen.  

Proef
Nadat Apotheek de Betuwe vorig jaar al begonnen is met een succesvolle proef in locatie Geldermalsen met het gescheiden inzamelen van aluminium doordrukstrips met behulp van  de TEVA Retourbox, is het verduurzamen van de bezorging een logisch vervolg.

"De huidige bezorgauto’s hebben bijna het einde van hun levensduur bereikt", zegt Kaijen, "en dan is het in deze tijd verstandig om te kijken naar een elektrisch alternatief." 

"We bezorgen door de hele gemeente West Betuwe en daarmee leggen onze bezorgauto’s dagelijks vele kilometers af, zegt Kaijen. "" Het was daarom belangrijk dat we goed konden proefrijden om te zien of de Renault Kangoo Z.E. voldoende bereik zouden hebben om het een dag vol te houden. Gelukkig kregen we alle medewerking van Van Mossel VKV en hebben we een paar dagen de auto te leen gehad om te testen. De bezorgers waren zeer enthousiast over het rijden met zo’n elektrische bestelauto en de afstanden bleken geen probleem te zijn. Zeker niet omdat we tussentijds bij Locatie De Pluk de auto kunnen opladen", geeft Kaijen aan.  

Nieuwe belettering
Bij een nieuwe bestelauto hoort ook nieuwe belettering. "Drukkerij Kemker uit Beesd heeft hiervoor een mooi ontwerp gemaakt en deze ook vakkundig aangebracht. Zo zijn we goed herkenbaar in het straatbeeld."  

Gezien de toename van het aantal bezorgingen door de corona crisis, is besloten de oude bezorgauto ook nog maar even te houden. "Zo kunnen we bij iedereen die het nodig heeft, gratis de medicijnen thuisbrengen. Uiteraard houden we ons hierbij aan alle richtlijnen die er zijn. We verwachten dat we komende tijd veel plezier gaan hebben van onze nieuwe elektrische bezorgauto", besluit Kaijen.    

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier