Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Henry en William Piek in actie tijdens Festivate.
• Henry en William Piek in actie tijdens Festivate. (Foto: Joris Raaijman)

Iedere zaterdag een houseparty in je woonkamer

  •   184 keer gelezen

DEIL • Wat doe je als je je festival door corona moet verzetten naar 4 en 5 september? Dan organiseer je in de tussentijd minifestivals aan huis! Festivate houdt iedere zaterdagmiddag een livestream houseparty via Twitch.tv en Facebook.

"We gunnen iedereen een feestje, ook in deze tijd. Met de Festivate House Sessions willen we mensen uit de sleur halen, de tijd thuis enigszins verzachten", vertelt Angelo Ridderhof, voorzitter van Stichting Festivate. De House Sessions worden iedere zaterdag vanaf 16:00 uur live gestreamed vanuit de studio van Koen van der Weijden van Entertainment Engineers in Geldermalsen. 

Tijdens de set houden moderators de social media in de gaten en verloten ze prijzen. "Het is een hele mooie manier om in contact te zijn met onze achterban, om te laten zien welke dj's er in september op Festivate draaien én om jongeren te helpen om thuis te blijven", vertelt Angelo. 

Derek Shots
Zaterdag 4 april heeft William Piek, dj onder de naam The Connection en mede-organisator van Festivate, afgetrapt. Zaterdag 11 april is het de beurt aan Derek Shots. Hij zal tijdens Festivate op de Wulpse Weide draaien, een stage die dit jaar nieuw wordt toegevoegd aan het festival.

House Sessions
Het idee voor de House Sessions ontstond nadat Stichting Festivate besloot de editie in Deil van 3 en 4 april te verplaatsen naar 4 en 5 september. "Dat was geen makkelijk besluit, maar wel het enige juiste", zegt Angelo. "We konden de veiligheid niet waarborgen, er zat niks anders op. Door zo vroeg te besluiten konden we onze partners en dj's de zekerheid bieden dat we later in het seizoen business met elkaar zouden doen. Dat geeft iedereen rust. Het is gelukt om het hele festival naar 4 en 5 september te verplaatsen, inclusief alle geboekte acts." 

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }