Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Uilen- en dierenpark in Beesd in de problemen door COVID-19 crisis

  •   1414 keer gelezen

BEESD • Uilen- en dierenpark de Paay in Beesd dreigt in de problemen te raken door de COVID-19 crisis.

Uilen- en dierenpark de Paay is een klein dierenpark midden in de Betuwe, langs de Linge en is sinds augustus 2000 voor het publiek geopend. Eigenaar Roger van Leeuwen woont zelf in een huis op het park. Zijn liefde voor dieren is met de paplepel ingegoten. Ook zijn vader was namelijk een verwoed dierenliefhebber.

De voorkeur van Roger gaat uit naar uilen. Er zijn veel bijzondere dieren te vinden die in geen of enkele dierenparken in Europa te bezichtigen zijn. Allemaal uit liefde bij elkaar gebracht door Roger. Op aandringen van vrienden en bekenden heeft hij besloten zijn park open te stellen voor publiek. Sindsdien zijn er al vele bezoekers geweest die hebben genoten van de ongedwongen sfeer in het park. Inmiddels telt het park ongeveer honderd bijzondere diersoorten.

Door de jaren heen zijn er veel vrijwilligers werkzaam om Roger te helpen bij het verzorgen van de dieren en het onderhouden van het park waardoor het een volwaardige dierentuin is geworden.

Geen inkomsten
Nu de COVID-19 crisis ook is toegeslagen in de Paay, net als bij vele anderen, zijn zij ook in een bizarre situatie terecht gekomen. Van de ene op de andere dag verkrijgt het park bijna geen inkomsten meer. Eventuele overheidssteun is nog onzeker en nog niet geregeld voor de kleine dierentuinen.

Vooralsnog mag de Paay geopend blijven van de gemeente. Echter door de adviezen zoveel mogelijk thuis te blijven komen er bijna geen bezoekers meer. De Paay betaalt het voer en medicatie voor de dieren voor een groot deel uit de inkomsten van bezoekers. Deze inkomsten zijn door de crisis sterk verminderd en er ontstaan al grote zorgen hoe de dieren zo optimaal mogelijk verzorgd kunnen worden.

Roger en zijn vrijwilligers zijn hard aan het knokken om deze moeilijke tijd door te komen. 

Inmiddels is er een crowdfundingsactie opgezet om toch nog inkomsten te blijven houden. Ook is er al voer voor de dieren gedoneerd.

Wilt u ook een steentje bij dragen om Uilen- en dierenpark de Paay zo goed mogelijk door de crisis heen te helpen, dat kan via https://www.gofundme.com/f/help-de-paay-de-coronacrisis-door. Wilt u liever iets anders geven, in de vorm van voedsel of iets dergelijks, bel dan gerust naar Roger, 06-17294257 of stuur een berichtje via Facebook.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }