Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Meerdere coronagevallen in Huize Avondlicht Herwijnen

  •   3225 keer gelezen

HERWIJNEN • In Huize Avondlicht in Herwijnen zijn meerdere bewoners besmet geraakt met het coronavirus. Zondag overleed een 88-jarige mannelijke bewoner aan de gevolgen van het virus. 

Het nieuws wordt bevestigd door directeur-bestuurder Dikkie van Zetten. "Het klopt helaas. Wij hebben de afgelopen weken ook nooit de illusie gehad dat wij hier aan zouden ontkomen." Van Zetten durft geen exacte aantallen te noemen, omdat niet iedereen getest wordt. "Het gaat om enkele bewoners, maar niet om tientallen. Sommige bewoners zijn positief getest. Anderen zijn ziek, maar daar is nog niet 100 procent duidelijk of het inderdaad corona betreft."

Huize Avondlicht neemt al enkele weken strikte veiligheidsmaatregelen. Van Zetten: "Wij volgen consequent de richtlijnen van het RIVM en de GGD. We laten geen bezoekers meer toe. Er kan geen gebruik meer worden gemaakt van de gemeenschappelijke ruimtes. De bewoners zitten alleen op hun kamer. En dat is eigenlijk best wel triest om te zien."

Voor het verzorgende personeel is het momenteel hard werken. Ze zijn bij hun verzorgende taken voorzien van een mondkapje, een beschermend schort, handschoenen en een veiligheidsbril.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }