Logo hetkontakt.nl/leerdam

Dorpsbelangen West Betuwe laat raadsvergadering voorbij gaan

  •   204 keer gelezen

WEST BETUWE • De fractie van Dorpsbelangen West Betuwe laat de komende raadsvergadering op dinsdag 31 maart aan zich voorbijgaan.

"Gelet op de voorbeeldfunctie die raadsleden hebben, wil de fractie solidair zijn met de inwoners van de gemeente en zich houden aan de oproep van het kabinet om vooral thuis te blijven", schrijft de fractie in een persbericht. 

Dorpsbelangen West Betuwe is van mening dat het uit oogpunt van moraal en ethiek absoluut niet verantwoord is om welke bijeenkomst dan ook fysiek te houden, om daarmee elk besmettingsrisico te vermijden. "Ook in de gemeente West Betuwe stijgt het aantal Corona patiënten gestaag, hetgeen zorgelijk te noemen is."

En vervolgt: "Kijkend naar de buurgemeenten, zoals Gorinchem en Vijfheerenlanden, waar de raadsvergaderingen voor langere tijd zijn afgelast of op een andere manier zijn opgezet, mag geconcludeerd worden dat de fractie van Dorpsbelangen West Betuwe zich in goed gezelschap bevindt."

Inmiddels is een spoedwet in de maak, waardoor gemeenteraden tijdens de corona-periode rechtsgeldige besluiten kunnen nemen door digitaal te gaan vergaderen. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }