Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Duidelijkheid over bezoek Rondas en Beukelaar in Leerdam

  •   keer gelezen

LEERDAM • Nadat bekend werd dat bewoners van Huis ter Leede in Leerdam vanwege alle maatregelen rondom de bestrijding van corona geen bezoek meer mochten ontvangen, immers verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg zijn gesloten voor bezoekers, ontstond er onduidelijkheid over de regels voor de flats Rondas en Beukelaar.


Directeur/ bestuurder van Huis ter Leede, K. Schetters, wil daar graag duidelijkheid over geven.

"Wij willen graag extra duidelijkheid geven over het wel of niet mogen bezoeken van bewoners in de flats Rondas en Beukelaar, op het Eiland naast woonzorgorganisatie Huis ter Leede. De woningen in Rondas en Beukelaar zijn zelfstandige appartementen die verhuurd worden door Habion en worden beheerd door MVGM."

"Veel van de bewoners van Rondas en Beukelaar krijgen wijkverpleging en/ of huishoudelijke ondersteuning van Huis ter Leede, kunnen gebruik maken van alarmering en de maaltijdservice. Ze zijn evenals andere wijkbewoners onder gewone omstandigheden welkom in het restaurant De Boulevard (nu uiteraard gesloten) en bij de activiteiten van Huis ter Leede (die nu niet plaatsvinden)."

"Normaal gesproken kan men zelfs binnendoor naar Huis ter Leede, maar deze doorgang is nu natuurlijk afgesloten. De flats vallen dus niet onder Huis ter Leede en zijn geen verpleeghuis of kleinschalige woonvorm. Daarom geldt het bezoekverbod van de overheid er niet. Dat er huurders zijn in Rondas en Beukelaar die uit veiligheidsoverwegingen liever geen bezoek willen toelaten, snappen we. Andere huurders willen juist wel bezoek, omdat ze eenzaam zijn. Huis ter Leede gaat daar niet over, het is aan MVGM om dit op te pakken."" 

Schetters benadrukt dat mensen zich wel aan de voorschriften moeten houden. "De algemene regels als preventie tegen corona van het RIVM gelden er wel. Dus bijvoorbeeld voldoende afstand houden, ook als men gezellig bij elkaar wil zitten."
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier