Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto:

Extra maatregelen voor weekmarkt in Geldermalsen

  •   163 keer gelezen

GELDERMALSEN • De Rijksoverheid heeft op 23 maart aanvullende maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk tegen te gaan. Dat heeft ook gevolgen voor de weekmarkt in Geldermalsen. 

Concreet betekent dit dat er op de weekmarkt in Geldermalsen de komende periode alleen ruimte is voor marktkooplieden die food producten verkopen. Dit in tegenstelling tot wat eerder is gecommuniceerd.

Dat wordt gedaan omdat met name deze producten essentieel zijn voor de voedselketen. Op deze manier ontstaat er meer ruimte op de markt. De maatregelen gelden tot nader order. Daarbij worden de berichtgeving en maatregelen van de Rijksoverheid goed in de gaten. 

Fysieke maatregelen
Tevens worden op de markt ook fysieke maatregelen genomen, zo laat de gemeente West Betuwe weten. "We vragen marktkooplieden om ervoor te zorgen dat klanten 1,5 meter afstand houden van elkaar. Dat geldt ook voor medewerkers in de kramen."

Het kan dus betekenen dat er minder personen tegelijk in de kraam kunnen werken. Dit zijn harde eisen vanuit de Veiligheidsregio Geldeland-Zuid. Daarnaast zet de gemeente diverse communicatiemiddelen in om ook bezoekers van de markt over de maatregelen te informeren. "Op deze manier zorgen we er samen voor dat de markt door kan gaan."

Overige markten
Tevens zijn er in de gemeente nog een aantal andere markten. Doordat daar minder kramen staan, kunnen deze vooralsnog doorgaan op de gebruikelijke manier. Wel gelden daar ook de aanvullende maatregelen.

"We vragen de ondernemers dan ook om ervoor te zorgen dat mensen afstand van elkaar houden. Zowel de klanten als de medewerkers." 
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }