Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

Denk digitaal mee over verkeersproblemen Waardenburg en A2

  •   91 keer gelezen

WAARDENBURG • De A2 tussen knooppunten Deil en Vught is druk. Daar hebben diverse dorpen in West Betuwe last van. Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, zijn maatregelen nodig op de snelweg en in Waardenburg. De geplande avond in dorpshuis De Koeldert werd afgelast vanwege het coronavirus.

"We willen toch de plannen toelichten en met inwoners in gesprek gaan. Daarom zijn op maandag 30 maart twee digitale informatiesessies", zo laat de gemeente West Betuwe weten. 

De eerste sessie op 30 maart is van 19:00 tot 20:00 uur. De tweede sessie is van 20:00 tot 21:00 uur. Deze beginnen met een presentatie.

"We kijken naar de situatie van de A2 tussen Deil en Vught en naar de specifieke problemen en oplossingen in Waardenburg. Voor die plek zijn inmiddels vier mogelijke oplossingen. De experts van het project A2 Deil – Vught, provincie Gelderland en de gemeente West Betuwe lichten dit graag toe. Zij zijn benieuwd waar inwoners tegen aanlopen, welke aandachtspunten zij hebben en wat ze vinden van de mogelijke oplossingen voor Waardenburg."

Digitale bijeenkomst bijwonen
Om de digitale bijeenkomst bij te wonen, gaan inwoners naar de website www.mirta2deilvught.nl. Zij drukken daar op de gele knop 'klik hier om deel te nemen' bovenaan de pagina.

"We vragen deelnemers vanaf het begin van een sessie aanwezig te zijn, zodat zij zich kunnen voorbereiden. Ze kunnen zelf bepalen welke sessie zij bijwonen. De inhoud is identiek. Het is online te volgen via smartphone, tablet, laptop of computer. Het is handig als het apparaat een camera en microfoon heeft. Dit is echter niet noodzakelijk. Na de sessie is alle informatie terug te vinden op de hierboven genoemde website. Daar staan ook de presentatie en diverse andere documenten."

Op diezelfde website is het mogelijk om tot 3 april op de plannen te reageren. 

MIRT-verkenning
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies Noord-Brabant en Gelderland, de gemeente 's Hertogenbosch en de Regio Rivierenland werken samen aan het verbeteren van de doorstroming van de A2. Om dit te bereiken, werken zij aan een MIRT-verkenning. Dit is een onderzoek om te komen tot één oplossing die de voorkeur heeft.

Inmiddels zijn uit deze verkenning een aantal mogelijke oplossingen gekomen. Eind 2020 kiest de minister er één uit. Deze oplossing werken ze de komende jaren verder uit in een ontwerp. Meer informatie staat op www.mirta2deilvught.nl.
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }