Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stokfoto 123RF.com

Coronabesmettingen: +3 in Vijfheerenlanden, +2 in West Betuwe

  •   746 keer gelezen

REGIO • Het aantal coronabesmettingen in de gemeenten Vijheerenlanden en West Betuwe is opnieuw toegenomen. In Vijfheerenlanden zijn het er nu 21 (tegen 18 gisteren), in West Betuwe 19 (tegen 19 gisteren).

De cijfers zijn niet representatief voor het daadwerkelijke aantal besmettingen, omdat lang niet iedereen met verschijnselen ook getest wordt.

Klik hier voor de overzichtskaart van Nederland

Afvlakkende curve
De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. 

• Het totaal aantal gemelde patiënten: 6412 (+852)
• Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 356 (+80)
• Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 1836 (+341)

Klik hier voor de volledige berichtgeving van het RIVM

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }