Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Maatregelen raadsvergadering West Betuwe op 31 maart

  •   134 keer gelezen

WEST BETUWE • De landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn duidelijk. Ook de gemeenteraad van West Betuwe neemt zijn verantwoordelijkheid. Daarom vergadert de raad op 31 maart zo kort mogelijk, met zo weinig mogelijk raadsleden en zonder publiek.

De raad besluit alleen over raadsvoorstellen waarover ze het snel eens kunnen worden en die niet langer uitgesteld kunnen worden. De vergadering is live te volgen via de site van de raad.

Op de agenda van 31 maart staat de benoeming van de nieuwe raadsgriffier, Hans van der Graaff. Hij gaat vanaf 1 april direct aan de slag voor de raad West Betuwe. Hiernaast worden ook Emile Bode (LLBWB) tot burgerlid en Jan de Geus (D66) tot voorrondevoorzitter benoemd. 

Naast de benoemingen staan er vier onderwerpen op de raadsagenda. Dit zijn de subsidieverordening bibliotheek, het bestemmingsplan kern Hellouw, de verordening dode gezelschapsdieren en de verordening toekomstbestendig wonen in Gelderland. De complete agenda en raadsstukken zijn te vinden op www.gemeenteraad.westbetuwe.nl

Openbare vergadering zonder publiek
De raadsvergadering van 31 maart is openbaar, maar vindt plaats zonder publiek. Per fractie nemen maximaal twee raadsleden plaats in de raadszaal. Verder is er, naast de griffier en de voorzitter van de raad, niemand in de zaal aanwezig. Geïnteresseerden kunnen de vergadering live volgen of terugluisteren via de site van de gemeenteraad.

Door de aangepaste vergadervorm gaat ook het raadspreekuur niet door. Inspreken blijft mogelijk door de bijdrage te mailen naar griffie@westbetuwe.nl. 
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }