Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Marianne van Dommelen

Meekijken naar broedende ooievaars in Schoonrewoerd

  •   keer gelezen

SCHOONREWOERD • De webcam die gericht staat op het ooievaarsnest achter Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd is weer ingeschakeld.

Velen volgen al enkele jaren het wel en wee van het stelletje op het paalnest, van eieren leggen tot en met het uitvliegen van de jonge vogels. Dat laatste gaat niet altijd goed, soms komen jongen om door voedselgebrek of slechte weersomstandigheden. Het vrouwtje met ringnummer 3E 037 en het niet geringde mannetje hebben het nest opgekalefaterd en de eerste twee eieren zijn inmiddels gelegd, wellicht komen er nog enkele bij.

Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd verwacht dat als alles voorspoedig verloopt rond 23 of 24 april een eerste jong te zien is. Dan wordt het een drukte van belang op het nest, de oudervogels vliegen af en aan met voedsel en soms ook met water voor de jongen. Leuk maar ook spannend om te zien hoeveel jongen uit zullen vliegen is niet te voorspellen.

Als alles goed gaat en de toestand in ons land is weer normaal, dan hopen wij in de tweede week van juni één of meer jongen van een pootring te voorzien.

Deze video dienst wordt mogelijk gemaakt en belangeloos aangeboden door Case Electronics BV uit Arkel. Wie mee wil kijken gaat naar www.natuurcentrum.nl en klikt op ooievaarsnest
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }