Logo hetkontakt.nl/leerdam

Inwoners kiezen naam voor nieuwe weg rond Tricht

  •   64 keer gelezen

TRICHT • De heer Gerrit van Loenen en het echtpaar Geertje en Albert Lentink zijn de naamgevers geworden van de nieuwe randweg bij Tricht. Hun inzending: Hooglandscheweg.

Rond het spoor in Tricht wordt hard gewerkt. Eén van de vele projecten betreft de aanleg van een randweg aan de noordzijde van het dorp tussen Lingedijk en Middelweg.

In samenwerking met de Dorpskrant Tricht is aan de inwoners van Tricht gevraagd een mooie naam voor deze weg te verzinnen. In totaal hebben 29 inwoners hierop gereageerd en negentien verschillende suggesties ingediend.

Een kleine jury, bestaande uit een leden van het college van B&W, het Historisch Genootschap Tricht en de gemeentelijke straatnaamgevingscommissie heeft de keuze laten vallen op de naam Hooglandscheweg. Deze naam verwijst naar de nabijgelegen Hooglandsche Wetering.

Helaas was het, vanwege de bestrijding van het coronavirus, niet mogelijk een kleine feestelijke bijeenkomst met de bedenkers van de winnende inzending te organiseren. Vandaar dat wethouder Ton van Maanen even persoonlijk bij hen is langsgegaan en hen heeft verrast met een leuk felicitatiepakket.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }