Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Hulpplatform opgezet in Asperen: Asperen Helpt

  •   310 keer gelezen

ASPEREN • In Asperen is lokaal een hulpplatform opgezet om hulp te bieden aan (vooral) ouderen die door de maatregelen tegen het coronavirus meer hulp nodig hebben: Asperen Helpt. 

In samenwerking met Facebookgroep Corona hulp Asperen, de kerken en nietalleen.nl worden hulpvraag en aanbod op elkaar afgestemd. 

De genomen besluiten in verband met het coronavirus hebben vooral voor de ouderen en kwetsbaren grote gevolgen wat lastige situaties kan opleveren, zo is te lezen in een brief die onder zoveel mogelijk ouderen in Asperen is verspreid.  

"Er zijn al veel mensen die elkaar helpen en dat is schitterend! Er zijn nog mensen die hulp kunnen gebruiken waarbij we graag een steentje bijdragen. Samen kunnen we elkaars probleem oplossen."

In de brief worden voorbeelden genoemd waarmee inwoners van Asperen elkaar zouden kunnen helpen:
• Boodschappen doen
• Hond uitlaten
• Post bezorgen
• Oppassen
• Een (telefonisch) gesprek
• Eten koken  

De initiatiefnemers van Asperen Helpt roepen mensen op om hulp te bieden: "Misschien zit je wel thuis van school of werk je thuis en kan je in je pauze voor iemand wat boodschappen ophalen bij de Spar. Of heb je een ander initiatief waarmee we elkaar kunnen helpen. Meld je dan aan via Facebook: Corona hulp Asperen, asperenhelpt@gmail.com of bel/ app ons! Laat even weten hoe je heet, hoe we je kunnen bereiken en waarmee je kan helpen."

Wie wil helpen, moet zich natuurlijk wel aan de maatregelen houden die zijn afgekondigd. 

Ook mensen die hulp nodig hebben, wordt gevraagd te reageren: "Kunt u hulp gebruiken? Schroom niet om hulp te vragen, zeker niet in deze situatie. Als u appt of mailt, wilt u dan duidelijk noemen wanneer en waar u hulp bij nodig heeft en hoe we u kunnen bereiken."

De hulp is volledig vrijwillig en gratis. Meer informatie: Asperen Helpt, Facebook: Corona hulp Asperen, asperenhelpt@gmail.com, Jos Bassa: 06-81895859 of Sjoerd de Vrieze: 06-14143041. 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }