Logo hetkontakt.nl/leerdam

Kaarsje branden in Thaborkerk in Vuren

  •   228 keer gelezen

VUREN • De Thaborkerk aan de Mildijk in Vuren opent, met inachtneming van de voorschriften rondom corona, de komende weken op dinsdag- en donderdagochtend de deuren.

"Het zijn voor velen onder ons heel moeilijke tijden. Zelfs een bezoek aan de plaatselijke supermarkt is al een punt van overweging. Je kunt niet zomaar meer bij iemand op bezoek en andersom durven veel mensen niet meer de deur uit.
Het wordt stil om ons heen", zo zegt dominee Rob Visser.

Daarom wil de kerk van Vuren met volstrekte inachtneming van de regeringsvoorschriften op de dinsdag- en donderdagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur het kerkgebouw openen.

"Via de keuken, waar u uw handen kunt wassen, is er in de gemeentezaal genoeg ruimte om ruim anderhalve meter afstand te bewaren en toch even met, geschonken koffie of thee, weer vertrouwde gezichten te zien en vertrouwde stemmen te horen."

In de kerkzaal is een plaats bij de Avondmaalstafel ingericht om een kaarsje te branden voor allen, die verdriet hebben over de dood van een familielid of anderszins met de trieste gevolgen van de coronagriep / quarantaine geconfronteerd worden.

Naast predikant Rob Visser, zullen kerkenraadsleden bij toerbeurt gastheer of gastvrouw zijn.
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }