Logo hetkontakt.nl/leerdam
• File, in tijden van Corona een zeldzaamheid, maar verder een terugkerend euvel.
• File, in tijden van Corona een zeldzaamheid, maar verder een terugkerend euvel. (Foto: nl.123rf.com)

Bijeenkomsten over A2 nu virtueel

  •   93 keer gelezen

REGIO • De geplande informatiebijeenkomsten over de doorstroming op de A2 tussen de knooppunten Deil en Vught zijn omgezet naar internetsessies op 24 en 26 maart.

In de toekomst groeit dit deel van de A2 uit tot één van de grootste fileknelpunten van Nederland. Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, zijn maatregelen nodig. Inmiddels zijn er vier mogelijke oplossingen, oftewel 'kansrijke alternatieven'.

Toelichten en reageren
Op 24 en 26 maart worden er informatiebijeenkomsten via internet gehouden over deze kansrijke alternatieven. Doel daarvan is om de uitgewerkte alternatieven toe te lichten en samen met inwoners aandachtspunten op te halen voor de (milieu)onderzoeken die het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitvoert.

Oorspronkelijk was het de bedoeling de workshops op locaties in 's-Hertogenbosch en Zaltbommel te houden. Dat gaat niet vanwege de maatregelen die gelden tegen de verspreiding van het Corona-virus. Via internet kunnen toch de plannen worden besproken. Een button waarmee belangstellenden mee kunnen doen staat uiterlijk 24 maart op de website www.mirta2deilvught.nl.

De sessies zijn op de volgende tijden:
• Dinsdag 24 maart a.s. van 19.00-20.00 uur of van 20.00-21.00 uur.
• Donderdag 26 maart a.s. van 19.00-20.00 uur of van 20.00-21.00 uur.

Presentatie
Deelnemers wordt gevraagd vanaf het begin van een sessie aanwezig te zijn. De sessies beginnen steeds met een presentatie. Daarna is er de mogelijkheid te reageren. Deelnemers kunnen al vooraf de vier kansrijke alternatieven bekijken op de pagina www.a2inbeeld.nl en tijdens de bijeenkomsten gericht vragen stellen.  

De online presentatie kan ook later worden terug gekkeken. Opmerkingen over de plannen kunnen tot 3 april worden doorgegeven.

Achtergrond van het project
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies Noord-Brabant en Gelderland, de gemeente 's-Hertogenbosch en de Regio Rivierenland werken samen aan het verbeteren van de doorstroming van de A2 en de bereikbaarheid van de regio. Om dit te bereiken, wordt gewerkt aan een MIRT-verkenning. Eenvoudig gezegd is dit een onderzoek waarin van veel mogelijke oplossingen wordt toegewerkt naar één oplossing die de voorkeur heeft. Inmiddels zijn er bij deze verkenning nog vier oplossingen over.

Eind 2020 kiest de minister de uiteindelijke oplossing uit. Dit zogenaamde voorkeursalternatief wordt in de jaren daarna uitgewerkt tot een gedetailleerd ontwerp. 
 
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }