Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF
update

Coronabesmetting in Huis ter Leede in Leerdam: geen bezoek meer toegestaan

  •   1272 keer gelezen

LEERDAM • Binnen de protestants-christelijke woonzorgorganisatie Huis ter Leede in Leerdam is een coronabesmetting vastgesteld.

Om de kans op verdere verspreiding zo klein mogelijk te houden, is per direct geen bezoek meer toegestaan. 

Als familie of een eerste contactpersoon was of andere zaken wil afgeven, kan dat - als diegene niet verkouden of koortsig is - bij de receptie, zo is op de website van Huis ter Leede te lezen. Met duidelijke vermelding van naam en kamernummer. De receptie is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8:15 tot 12:15 uur en van 13:00 uur tot 17:00 uur. 

Goed in de gaten houden
De bewoners van De Mast (zogenoemde verzorgingshuiszorg) worden goed in de gaten gehouden door de medewerkers. Indien nodig, raadplegen zij de huisarts. De bewoners van De Kajuit (verpleeghuiszorg) worden goed in de gaten gehouden door de specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist en het personeel.

"Bij besmetting nemen we passende maatregelen, waaronder in eerste instantie isolatie in het eigen appartement", zo laat Huis ter Leede weten.

Rondas/Beukelaar
De flats Rondas en Beukelaar staan naast Huis ter Leede, maar dit zijn zelfstandige woningen. Hiervoor geldt het bezoekverbod van Huis ter Leede dus niet, maar de algemeen geldende regels van het RIVM.

Alle activiteiten binnen Huis ter Leede zijn afgelast, restaurant De Boulevard is gesloten en bewoners krijgen hun maaltijd op het appartement of in de huiskamer bezorgd. Mensen van Rondas/ Beukelaar kunnen maaltijden kopen en op de gebruikelijke manier bestellen bij de receptie van Huis ter Leede. Maaltijden worden dan bij de voordeur afgegeven.

Dagbesteding 't Anker en 't Lichtpunt zijn gesloten.

Binnen Huis ter Leede wordt voorlopig geen gebruik gemaakt van vrijwilligers. De koffierondes op De Mast (etage 4 t/m 7) worden verzorgd door medewerkers van De Boulevard. Tafeltje Dek Je en koelvers maaltijden worden extern wel bezorgd.

Sjors Fröhlich, burgemeester van Vijfheerenlanden, laat reageerde via Twitter op de coronabesmetting in Huis ter Leede: 'Situatie is rustig. Patiënt wordt behandeld en is in isolatie. Huis ter Leede heeft de juiste maatregelen genomen'.
 

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }