Lage energietarieven door het coronavirus [ingezonden mededeling]
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stokfoto 123RF.com
ingezonden mededeling

Lage energietarieven door het coronavirus

  •   keer gelezen

Momenteel verkeren we in onzekere tijden, het coronavirus is aangekomen in Nederland. Echter brengt dit niet alleen maar negatieve gevolgen met zich mee.


Het virus heeft namelijk ook een effect op de prijzen van elektriciteit en gas, en wel een dalend effect. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er minder wordt gereisd en bedrijven tijdelijk sluiten waardoor er minder vraag is naar olie wat vervolgens resulteert in lagere prijzen.

•    De lage olieprijzen in combinatie met het gasoverschot als gevolg van een milde winter hebben de daling nog verder laten inzetten. Velen consumenten kunnen hier momenteel van profiteren, niet gek dat energieleveranciers hier op in spelen. Ben jij op zoek naar een nieuw contract? Lees snel verder om een flinke besparing tegemoet te gaan!

Daling in energieprijzen zoals we ze nog niet gezien hebben
De milde winter en het coronavirus hebben een uitzonderlijke daling in de energieprijzen teweeg gebracht. Zelfs de goedkoopste contracten op de markt moesten er aan geloven. We hebben hierbij de focus gelegd op de 10 goedkoopste energiecontracten met vaste tarieven voor een gemiddeld huishouden met een verbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas.

•    Sinds 1 januari 2020 zijn de gemiddelde stroomprijzen gedaald met 11,3% en gasprijzen zelfs met 13,5%. Omgerekend naar euro's op jaarbasis kun je al snel tussen de € 25,- en € 51,- op jaarbasis. Neem een kijkje in de energievergelijker om hier direct van te profiteren.

Voor wie zijn deze dalende energietarieven rendabel?
Zit je momenteel in een lopend contract? Grote kans dat jij nog geen cent hebt gemerkt van de dalende energie tarieven. Logisch natuurlijk, de leveringstarieven staan namelijk vast, vandaar de benaming 'vast contract'. Nu zul je denken dat huishoudens met een variabel contract wel profiteren van deze daling in energieprijzen. Echter is dit niet geval.

•    Energieleveranciers zullen de tarieven pas op 1 juli aanpassen. Het is voor deze huishoudens dan ook afwachten hoe de prijzen tegen die tijd zullen uitvallen. Met het oog op een verzwakking van het coronavirus zal de vraag naar olie weer toenemen. Houd dan ook zeker rekening met stijgende energie tarieven. 

Wie merken het wel?
De huishoudens die direct kunnen profiteren van de enorm lage energieprijzen zijn in de mogelijkheid om een nieuw contract af te sluiten. Kies in dit geval voor een één-jarig energiecontract met tarieven die zijn vastgezet. Langere tijd geen zorgen over je contract? Een meerjarig contract kan dan wellicht beter volstaan, daarnaast profiteer je een langere tijd van deze enorm lage tarieven.

•    Uit de praktijk komt sterk naar voren dat een contractduur van 1 jaar het meeste rendement en voordeel oplevert. Energieleverancier willen je namelijk graag als nieuwe klant inlijven en komen vaak over de streep met interessante welkomstkortingen. Met een jaarlijkse overstap kun je ieder jaar profiteren van deze korting. 

Bespaar tot € 450,- euro bij een overstap
Het te besparen bedrag wordt voor huishoudens met een variabel contract voor onbepaalde tijd kan nog veel hoger liggen. Heb jij voor thuis een variabel energiecontract lopen? Zoek dan snel uit of het loont om een overstap te maken. Door middel van een energievergelijker is dit binnen enkele minuutjes geregeld. 

Vergeet het niet, je laat namelijk al snel een bedrag liggen tussen de € 300,- en € 450,- op jaarbasis afhankelijk van het te kiezen contract. Als we deze bedragen vergelijken met nog geen twee maanden geleden behaal je een extra besparing van € 76,-. Specialisten in de markt hebben al meerdere keren naar buiten gebracht dat we verkeren in een perfect overstap tijd. Heb je je prijzen nog niet vastgezet? Doe dit dan snel en ga een besparing ter waarde van een vakantie tegemoet!
 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier