Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Dit jaar geen slierten wandelaars op de dijken in Rivierenland.
• Dit jaar geen slierten wandelaars op de dijken in Rivierenland. (Archieffoto: Ad Donker )

Dit jaar geen Bloesemtocht vanwege Corona

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Het bestuur van stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft besloten om de Bloesemtocht op 18 april en de Bloesemrun op 17 april af te gelasten. Dit vanwege de vergaande maatregelen rondom het Coronavirus COVID-19.  


Mede op basis van de ontwikkelingen en de gestelde richtlijnen en maatregelen heeft het bestuur in goed overleg met de burgemeester van de gemeente West Betuwe besloten om de vijfde editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemrun en de 28e editie van de Bloesemtocht niet door te laten gaan op 17 en 18 april. 

Gezondheidsrisico's versus teleurstelling
Met dit besluit wil de organisatie de gezondheidsrisico's van de wandelaars, vrijwilligers, sponsoren en alle andere personen minimaliseren. De stichting is zich bewust van de grote teleurstelling bij alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en andere betrokkenen.

Bestuursvoorzitter Hans van Kranenburg: "Het stichtingsbestuur wenst u sterkte en een goede gezondheid toe in deze tijd. Een speciale aandacht willen wij graag geven aan de ouderen en zwakkere personen in deze onzekere tijd. Mede voor hen en het Nederlands Rode Kruis organiseren wij dit evenement."

2021 
De stichting hoopt in 2021 weer zo'n 35.000 wandelaars te mogen verwelkomen: de Bloesemtocht zal gehouden worden op 17 april 2021. En de Bloesemrun zoals gebruikelijk op de vrijdagavond daaraan voorafgaand.

Inschrijfgeld
De wandelaars die zich al voor de tocht van dit jaar ingeschreven hadden, krijgen zo spoedig mogelijk een bericht met opties over het inschrijfgeld.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier