Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stokfoto 123RF.com
overzicht

Vele activiteiten in de regio afgelast in verband met Coronavirus

  •   keer gelezen

REGIO • In de regio worden steeds meer activiteiten en evenementen afgelast of uitgesteld in verband met de maatregelen die vanuit GGD, RIVM en regering geadviseerd worden ter bestrijding van het Coronavirus. Het Kontakt zal regelmatig een update geven van de bij hen bekende afgelastingen.


• Om de verspreiding van het Coronavirus te helpen voorkomen, sluit de Bibliotheek Lek & IJssel al haar vestigingen in de gemeente IJsselstein, Houten en Vijfheerenlanden. Daarnaast zijn alle activiteiten afgelast. 

• Tot en met 6 april zijn alle activiteiten van SamenDoen geannuleerd in verband met de landelijke richtlijnen met betrekking tot het Coronavirus. 

• Gezien het advies van het RIVM en de GGD zal de BOP Asperen tot 13 april gesloten zijn.

• De filmavond op donderdagavond 19 maart in de bibliotheek in Leerdam gaat niet door. 

• Vanwege het coronavirus zullen er tot nader bericht geen BOP-ochtenden plaatsvinden in Herwijnen. Voor meer informatie Bart van Zandwijk: 06-13784043.

• Muziekvereniging Wilhelmina en historische vereniging Den Ouden Dijk in Herwijnen hebben het Bevrijdingsconcert op 28 maart geannuleerd. Er is al wel een voorlopige nieuwe datum geprikt: 7 november. Die datum was al vastgelegd voor het najaarsconcert van Wilhelmina.

• Muziekvereniging Voorwaarts Rumpt last de concerten op 20 en 21 maart in Gellicum af in verband met de voorzorgsmaatregelen omtrent het Coronavirus. "Hopelijk kunnen de concerten op een later tijdstip alsnog plaatsvinden."

• Wijkraad Noord volgt de adviezen van GGD en RIVM. In overleg met Huis ter Leede is er besloten om alle activiteiten tot en met 1 april te annuleren. Dat betekent dat Samen Spelen-Knutselen, Samen Schilderen en Samen Eten op 1 april niet doorgaan.

• In verband met het corona virus heeft Rivas besloten dat de kerkdiensten in het verpleeghuis Lingesteyn te Leerdam in de maand maart niet door zullen gaan.

• Het Nationaal Glasmuseum is tot en met 31 maart gesloten, in navolging van het advies van het RIVM, de GGD en de overheid om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken. Het museum betreurt het bezoekers niet te kunnen ontvangen. Voor reserveringen worden in samenspraak met de klant een zo passend mogelijke oplossing gezocht.

• De informatiemarkt van het Oncologie Netwerk Leerdam, die woensdag 18 maart zou worden georganiseerd, is afgelast in verband met het coronavirus. De informatiemarkt wordt later dit jaar opnieuw georganiseerd. Informatie over het Oncologie Netwerk Leerdam is te vinden op de website www.onwleerdam.nl.

• De Verzamelbeurs Leerdam gaat niet door op 21 maart, maar er is al een nieuwe datum: zaterdag 29 augustus van 10:00 tot 16:00 uur in Wijkgebouw Maranatha.

• In navolging op de maatregelen van de regering om het Corona-virus tegen te gaan, heeft LingeFilm besloten om alle filmvoorstellingen tot dinsdag 31 maart niet te laten doorgaan.

• Het concert bij de Lingebolder op zondag 29 maart door Muziekwerkplaats de Doorbraak gaat vanwege de corona-dreiging niet door.

• In navolging van de maatregelen van het kabinet in de verspreiding van het Coronavirus, neemt ook de Bibliotheek AanZet haar verantwoordelijkheid. Daarom gaan alle activiteiten in de vestigingen niet door tot en met dinsdag 31 maart 2020. De bibliotheken zijn in deze periode wel open voor individuele bezoekers. Meer informatie rondom de maatregelen van de Bibliotheek AanZet is te vinden op de website debibliotheekaanzet.nl.

• Het bevrijdingsconcert dat op zaterdag 28 maart in dorpshuis De Poort in Herwijnen gehouden zou worden door Fanfare Wilhelmina is afgelast. Een nieuwe datum volgt.

• De openluchtvoorstelling Watervlucht, die op 22 maart in Vianen gehouden zou worden, is afgelast. De organisatie komt zo snel mogelijk met een nieuwe datum.

• De Algemene Ledenvergadering van de Historische Kring West-Betuwe van 25 maart wordt geannuleerd wegens het Coronavirus.

• Een presentatie voor de Studiekring Haaften door professor dr. Rob de Wijk op woensdag 25 maart wordt in verband met de ontwikkelingen en de maatregelen rond het coronavirus afgelast. 

• In verband met het coronavirus wordt de Slow Food Markt Vianen, dat op 28 maart gehouden zou worden, afgeblazen. "Erg jammer natuurlijk, maar we hopen later dit jaar terug te komen met een nieuwe datum."

• Na overleg met de Gemeente Vijfheerenlanden is besloten dat ook Helsdingen Sport en Cultuur het landelijk beleid en de daarbij behorende maatregelen zullen volgen. Dat betekent dat Helsdingen Sport en Cultuur tijdelijk de deuren sluit. Deze maatregel geldt zeker tot 1 april 2020. Via de website en social media kanalen worden de laatste ontwikkelingen gecommuniceerd. Mensen die vragen hebben kunnen mailen naar: receptie.helsdingen@vijfheerenlanden.nl.

• JAMPOP (Everdingen) heeft besloten om de vijfde voorronde van 2019-2020, die op 21 maart 2020 zou worden gehouden, niet door te laten gaan. Dit in als gevolg op de maatregelen die de overheid treft om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Heel spijtig voor de vaste bezoekers en de deelnemende bands, maar gezondheid gaat uiteindelijk boven alles. De vermoedelijke datum waarop de vijfde voorronde nu wordt gehouden is 18 april 2020.

• Vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen heeft het Beatrixziekenhuis in Gorinchem de bezoekregeling drastisch ingeperkt. Per dag mag er per patiënt nog slechts één persoon op bezoek komen. De bezoektijd is teruggebracht van 17:00 tot 19:00 uur.

• Vanwege de recente ontwikkelingen in Nederland rond de verspreiding van het coronavirus heeft het bestuur van zwemverenging de Albatros moeten besluiten het schoolwaterpolo toernooi 2020 tot nader orde uit te stellen. Deze jaarlijks happening in zwembad Helsdingen Vianen kent intussen een traditie van twaalf edities. De dertiende wordt dus voorlopig even uitgesteld. Het gezellige waterpolo toernooi is speciaal voor kinderen van groep 5 tot en met 8 de basisscholen en trekt kinderen uit de gehele Vijfheerenlanden. Het bestuur van Albatros conformeert zich hiermee aan de richtlijnen van de overheid dat een evenementen met meer dan honderd personen worden afgelast. Nadere informatie op de website zvalbatros.nl.

• Het Boeruh Rock Festival in Herwijnen wordt in verband met het coronavirus verplaatst van april naar het weekend van 21 en 22 augustus 2020. Dat heeft organisatiebureau Imagine Dance Events donderdagmiddag meegedeeld aan artiesten en bedrijven die goederen of diensten leveren ten behoeven van het feest. "Helaas loopt ons evenement het risico te worden getroffen door de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus. Om een financieel drama voor onze organisatie te voorkomen is het noodzakelijk het evenement te verplaatsen."

• De KNVB heeft besloten alle wedstrijden tot 1 april af te gelasten, ook in het amateurvoetbal. Dit geldt onder meer ook voor alle volleybal- en wielerwedstrijden.

• Veel kerkdiensten gaan niet door. Kerken en gemeenten maken hiervan vaak melding op hun eigen website.

• ReumaNederland heeft besloten om volgende week de landelijke collecteweek vanwege de opmars van het coronavirus niet door te laten gaan. Jan-Willem Förch, algemeen directeur ReumaNederland: "Op basis van de recente maatregelen van het kabinet kunnen we niet anders dan besluiten om de collecte volgende week niet te lopen. We zien het als onze verantwoordelijkheid naar onze collectanten en naar de mensen bij wie we aan de deur komen om er alles aan te doen om de mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen. De jaarlijkse collecteweek is belangrijk voor ReumaNederland, maar het welzijn van alle mensen in Nederland staat natuurlijk voorop." Er wordt gekeken of de landelijke collecteweek van ReumaNederland op een later moment kan worden ingehaald.

• Unesco Werelderfgoed Kinderdijk is vanwege het coronavirus tot en met 30 april gesloten. De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) heeft dat besluit genomen na overleg met de gemeente Molenlanden.

Ook jouw activiteit geannuleerd? of ander 'coronanieuws' te melden? Mail dan naar: redactie.leerdam@kmp.nl


 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2