Logo hetkontakt.nl/leerdam
Wandelen voor Water
Wandelen voor Water (Foto: Nico Van Ganzewinkel)
fotoreportage

Leerlingen halen 10.000 euro op met 'Wandelen voor water'

  •   453 keer gelezen

REGIO • Basisscholieren uit Herwijnen, Asperen, Heukelum en Leerdam hebben woensdag meegedaan aan 'Wandelen voor water'. Daarmee hebben zij 10.000 euro opgehaald voor waterprojecten in Ethiopië.

Roratyclub Leerdam organiseerde voor de zesde maal 'Wandelen voor Water'. Er doen acht scholen met driehonderd leerlingen mee. Om organisatorische redenen zullen enkel scholen woensdag 18 maart de tocht lopen, zolang de coronacrisis geen roet in het eten strooit.

De leerlingen uit de groepen 6,7 en 8 lopen dan met een blauwe rugzak gevuld met zes liter water zes kilometer. Op deze manier ervaren de kinderen zelf wat het betekent om kilometers te moeten lopen met water. Dat is wat hun leeftijdgenootjes elke dag doen in onder andere Ethiopië.

Sponsoring
De kinderen worden gesponsord door familie, vrienden en kennissen. Het ingezamelde bedrag wordt besteed aan waterfilters in Ethiopië.

Burgemeester
Woensdagmorgen verzamelden de leerlingen en hun begeleiders zich bij de Tennisclub in Leerdam en werden daar enthousiast toegesproken door de burgemeester van Vijheerenlanden, Sjors Fröhlig.  

Ten overstaan van alle aanwezigen werd aan de burgemeester een cheque overhandigd, waarop stond vermeld dat er voorlopig 10.000 euro is ingezameld. Een prachtig resultaat met dank ook aan enkele bedrijfssponsors uit Leerdam. Met deze opbrengst zullen circa 4.000 mensen in Ethiopië de beschikking krijgen over schoon en veilig drinkwater. 

Water hergebruiken
Halverwege de wandeling kregen de deelnemers een versnapering (frisdrank en een kaasstengel). Dat werd bijzonder op prijs gesteld. Binnen twee uur waren alle wandelaars weer terug en konden zij de waterflessen in gereedstaande containers legen. Dat water wordt weer gebruikt door een bedrijf.

Met twintig leden van de Rotaryclub als verkeersbrigadier werd geassisteerd bij het oversteken van straten. Gelukkig was het gedurende de hele wandeling droog.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }