Logo hetkontakt.nl/leerdam
• V.l.n.r.: Sander Biesmans, Fred Wittelings, Joris Wanders, Aart Hageman, Josje Verhoeven en Martijn Spekman.
• V.l.n.r.: Sander Biesmans, Fred Wittelings, Joris Wanders, Aart Hageman, Josje Verhoeven en Martijn Spekman. (Foto: Aangeleverd)

Project 'Match voor Morgen' van start

  •   123 keer gelezen

RIVIERENGEBIED • De samenwerkingspartners ROC Rivor, CodeName Future en Timing uitzendbureau bundelen hun krachten om de zogenaamde match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verbeteren. Dat gebeurt onder de noemer 'Match voor Morgen, Leven Lang Leren'.

De officiële aftrap was half februari.

De aantrekkende markt in de regio Rivierenland zorgt voor meer werkgelegenheid, maar de juiste mensen vinden blijkt lastig. Vooral voor (pas afgestuurde) mbo-vakmensen is het moeilijk om in te schatten wat een bedrijf zoekt, maar ook waar hun eigen talenten liggen. Veel werkgevers hanteren een specifiek profiel in een vacature en vissen in dezelfde vijver. Met het project 'Match voor Morgen, Leven Lang Leren' willen de organisaties de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt oplossen en kansen benutten die niet voor de hand liggen. 

De mismatch kan opgelost worden door verder te kijken dan standaard functiebeschrijvingen en opleidingen. Door zowel hardskills als softskills uit persoonlijke interesses en hobby's te erkennen en mee te nemen in het profiel, kunnen werkzoekenden heel geschikt blijken voor een vacature die in eerste instantie niet voor de hand ligt. Middels een online matchingsplatform worden werkgevers en werkzoekenden gematcht op specifieke kwaliteiten. 

Het project wordt dit voorjaar in pilotvorm getest. De bedoeling is dat eind 2020 het programma en platform klaar zijn voor gebruik.

Bedrijven in de regio die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het project kunnen voor meer informatie contact opnemen met Joris Wanders, via joriswanders@rocrivor.nl.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }