Logo hetkontakt.nl/leerdam
Shed with terrace and garden furniture in a garden during spring
Shed with terrace and garden furniture in a garden during spring
ingezonden mededeling

In een paar stappen een blokhut of tuinhuis isoleren

  •   59 keer gelezen

Bent u van plan om van uw blokhut of tuinhuis een kantoor in de tuin te maken of een extra ruimte voor bij het huis? Dan is het zeker geen verkeerd idee om eens te kijken naar het isoleren van uw tuinhuis. Op deze manier creëert u namelijk een mooie warme ruimte waar u comfortabel kunt werken. Toch is het wel flink wat werk om een standaard blokhut te isoleren.

Isolatie is altijd maatwerk

Isolatie bij een blokhut is niet standaard. Een blokhut is bedacht om een 'eenvoudige' schuur in de tuin te zijn voor bijvoorbeeld een stukje extra opslag. Wanneer u een blokhut wilt gaan isoleren adviseren wij dan ook altijd advies in de te winnen bij een expert. Wel zetten wij hieronder al een aantal stappen eer die u dient te ondernemen.

Begin bij de vloer

Wie optimaal wilt isoleren, moet alle kanten van de blokhut aanpakken. Dat betekent dat niet alleen de wanden en het dak geïsoleerd worden, maar ook de vloer, in dit geval vaak een vlonder of een vloer die wordt meegeleverd met de desbetreffende blokhut, moet worden aangepakt. Juist op dit vlak is de kennis van de specialist van een bekwaam bedrijf als Tuinhoutdiscount.nl van grote waarde. Het isoleren van de vloer moet vanaf het eerste moment goed gebeuren, bij voorkeur al bij de plaatsing. Zorgen voor een goede fundering is alvast een slim idee. In sommige gevallen kan ook een laag piepschuim voor extra isolatie van waarde zijn. Weeg hierbij voordat u aan de slag gaat alvast alle mogelijkheden af.

De wanden en het dak

Na het goed isoleren van de vloer is het zaak om de rest van de blokhut aan te pakken. Het isoleren van de wanden en het dak zijn belangrijke taken in dit proces waar enorm veel winst mee te behalen valt. Gebruik eenvoudige houten balken om een frame te maken in de wanden en het dak en plaats in de tussenruimte een isolerend materiaal zoals bijvoorbeeld glaswol.

Succes bij uw project!

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }