Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Ilona van Weelden, Dick Dokman en Joanne Bredero zijn enthousiast over Beesd voor Elkaar.
• Ilona van Weelden, Dick Dokman en Joanne Bredero zijn enthousiast over Beesd voor Elkaar. (Foto: André Bijl)

Beesd voor Elkaar viert feestje

  •   130 keer gelezen

BEESD • Beesd voor Elkaar bestaat dit voorjaar op de kop af vijf jaar. Tijd voor een feestje voor de inwoners.

Om het eerste lustrum te vieren, staat donderdag 12 maart in Het Klokhuis een gezellige avond op het programma. Die avond worden ook de plannen voor de toekomst bekend gemaakt.

"Vijf jaar geleden gingen inwoners, vrijwilligers en professionele organisaties met elkaar in gesprek om de krachten te bundelen. Niet omdat er niets gebeurde, maar omdat we beseften dat we elkaar nodig hebben om goede dingen te doen voor Beesd", vertelt Joanne Bredero die geldt als het 'olievrouwtje' van Beesd voor Elkaar.

Het initiatief zorgde ervoor dat 39 organisaties – waaronder vrijwilligers, scholen, verenigingen en gemeente – gingen samenwerken. "Iedereen behoudt zijn eigen identiteit, maar onder de paraplu van 'Beesd voor Elkaar' kijken we hoe we onze inspanningen kunnen combineren. Meestal loopt dat vanzelf en als het nodig is, zorg ik dat organisaties elkaar vinden."

Begrip
Inmiddels is Beesd voor Elkaar een begrip in het dorp, bevestigen Dick Dokman, voorzitter van Run Rondje Rhenoy en Ilona van Weelden van Sportvereniging Beesd (SVB).

"In de Beesd voor Elkaar Beweegweek in september bundelen we onze krachten. Als Run Rondje Rhenoy organiseren we voor de leerlingen van beide basisscholen een hardloop clinic. Zo hopen we steeds meer inwoners aan het bewegen te krijgen", zegt Dokman.

Run Rondje Rhenoy is ook actief tijdens de Roparun – 'we starten dit jaar in Bremen' – terwijl rond 4 en 5 mei een groep lopers het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Geldermalsen brengt. "Van daaruit brengen we het vuur naar andere kernen in West Betuwe. We hopen dat tijdens dat laatste stukje ook jeugdlopers meedoen."

Senioren
Naast haar normale activiteiten richt Sportvereniging Beesd zich in toenemende mate op senioren, vertelt Ilona van Weelden. "De lessen 'Senioren in Beweging' richten zich op de ouderen. Sporten en in beweging blijven, is goed en gezond voor alle leeftijden. De lessen worden gegeven door een gediplomeerde docente. In een gezellige sfeer werken we aan conditie, kracht, oriëntatie en ontspanning."

Daarnaast besteedt SVB aandacht aan valpreventie. "Ouderen kunnen daarvoor elke woensdag van 11:00-12:00 uur terecht in de sportzaal van Het Klokhuis."

Lustrumfeestje
Op 12 maart viert Beesd voor Elkaar haar lustrumfeestje.

"Alle aanwezigen krijgen een tas met mooie aanbiedingen van onze plaatselijke ondernemers. Vanaf 19:30 uur staat de koffie klaar en om 20:00 uur beginnen we met een presentatie. We vertellen wat we de afgelopen jaren hebben bereikt en wat de plannen voor de toekomst zijn", aldus Joanne Bredero.

Volgens het 'olievrouwtje' van Beesd voor Elkaar gaat het onder meer om extra aandacht voor ouderen. "De vergrijzing gaat ook in Beesd een steeds grotere rol spelen. Het is daarom mooi om onze krachten te bundelen. Daar hoort ook bij dat we de ouderen wijzen op alle mogelijkheden, zoals bewegen, de valpreventie, de gezamenlijke maaltijden en alle andere activiteiten die georganiseerd worden."

door André Bijl

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }