Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto:
ingezonden mededeling

Hoe heeft de regio waar je woont invloed op jouw internetsnelheid en wat doe je eraan?

  •   52 keer gelezen

Ga je internet aanvragen? Dan is het handig om rekening te houden met je woonplaats. Het verschilt namelijk per regio hoe snel je internet kan zijn. Dit kan liggen aan de afstand die je van de wijkcentrale woont en aan hoeveel kabels er in de grond liggen.

Voordat je internet gaat aanvragen is het dus handig om te kijken wat de maximale snelheid is in jouw regio. Ik heb dit laatst zelf gedaan op internetvergelijken.nl. Op internetvergelijken.nl kan je overigens ook klikken op kopje internet aanvragen als je nog internet moet aanvragen. 

Internet aanvragen in jouw regio     
Als je internet gaat aanvragen wil je natuurlijk niet betalen voor iets wat je helemaal niet kan krijgen. Heel veel providers proberen je te laten betalen voor 500 Mb/s terwijl je in de meeste regio's helemaal niet meer dan 250 Mb/s kan krijgen. Dit is dus wel iets waar je rekening mee moet houden. Bovendien is de kans ook groot dat je niet eens 250 Mb/s nodig hebt. Dit is eigenlijk alleen essentieel voor de super hevige gebruikers.

Jouw internetsnelheid verbeteren 
Als je nog geen glasvezel hebt is het enige wat je kan doen om je internetsnelheid te verbeteren is zorgen dat binnenshuis alle bekabeling en computers in orde zijn of overstappen naar glasvezel. Overstappen naar glasvezel kan alleen als het in jouw regio beschikbaar is. Glasvezel is namelijk relatief nieuw en dus nog niet overal beschikbaar.

Betalen voor wat je nodigt hebt  
Naast betalen voor wat je kan krijgen is het ook handig om te betalen voor wat je nodig hebt. Op sites zoals internetvergelijken.nl kan je dit eenvoudig bekijken. Providers maken je vaak wijs dat je een hoge internetsnelheid nodig hebt. Maar dit hoeft helemaal niet waar te zijn. Als je met z'n tweeën in een huis woont en je niet super actief bent op het internet zit je al goed met 20 tot 30 megabits per seconde.

Dit is voldoende om alle standaard zaken uit te voeren. Onder standaard zaken verstaan we, mailen, af en toe een online video kijken en gewoon online web browsen. Pas als je met z'n vieren in een huishouden bent waar iedereen veel gebruikt maakt van het internet is het handig om na te denken over een internet snelheid rond de 100 Mb/s.
 

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }