Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Melvin Lopulalan, Haggai Sipahelut, Alcuola Tuankotta en namens Afternet Jeffrey Boels.
• Melvin Lopulalan, Haggai Sipahelut, Alcuola Tuankotta en namens Afternet Jeffrey Boels. (Foto: Mimi van Rossem)

FIFA PS4 Voetbaltoernooi in Leerdam

  •   207 keer gelezen

LEERDAM • Omdat Haggai Sipahelut, Melvin Lopulalan en Alcuola Tuankotta zelf graag meedoen aan KingFIFA toernooien die gespeeld worden met de Play Station 4, bedachten zij dit ook eens in Leerdam te organiseren.

Haggai Sipahelut vertelt: "Toen ik een tijdje geleden meedeed aan een toernooi in Alphen aan den Rijn, waar ik trouwens ook nog won, bedacht ik hoe leuk het zou zijn om een toernooi in Leerdam te houden. Want je hebt het er vaak over, maar in Leerdam wordt eigenlijk nooit zo'n toernooi georganiseerd. 'Waarom wel in Rotterdam, Tiel of Alphen aan den Rijn en niet in onze stad?', bedacht ik. Dus ik besloot te proberen of het te realiseren is om het FIFA toernooi ook in Leerdam te gaan houden.

"Ik polste bij een aantal jongeren die het spel ook vaak spelen, of zij het ook een leuk idee vinden en of zij wilden helpen met de organisatie. Nou, dit wilden Melvin en Alcuola wel. Iets organiseren voor jongeren en ouderen die nog gamen." Want uitleg over het spel leert dat het niet om het fysieke voetballen met een leren bal gaat maar om een spel dat met de Play Station 4 wordt gespeeld.

Hele team
"Je speelt dit spel helemaal alleen via de Play Station op een scherm. In je eentje ben je het hele team. Voordeel van dit toernooi op je Play Station is dat je hierbij niet geblesseerd kan raken, hooguit krijg je een zere duim," merkt Melvin lachend op.

Een locatie waar het toernooi gehouden zou worden, was ook snel gevonden in het vernieuwde Molukse wijkgebouw.

Aan het toernooi kunnen 48 spelers meedoen.

"Er wordt gespeeld in poules, net zoals de Champion Leagues," legt Sipahelut uit. Ieder ronde spelen er zestien spelers tegelijk, de verliezer van een poule valt af en uiteindelijk blijft er een winnaar over. Deze mag zich KingFIFA noemen en krijgt naast deze titel een mooie geldprijs. Ook krijgt de winnaar een door Afternet gesponsorde hoofdprijs. Sipahelut geeft aan erg blij te zijn met hoofdsponsor Afternet. "Hierdoor kunnen we het toernooi nog aantrekkelijker maken."

Afternet medewerker Jeffrey Boels vertelt dat het bedrijf graag hoofdsponsor van dit toernooi is. "Wij vinden dit toernooi waarbij wordt gespeeld op televisieschermen helemaal passen bij onze elektronica winkel. Daarom vinden wij het leuk dit toernooi te sponsoren."

Meedoen
Het toernooi wordt zondag 1 maart gehouden in het Moluks wijkgebouw Benang Radja aan de Lindestraat 22 in Leerdam. Inloop is vanaf 11:00 uur en de wedstrijd begint rond het middaguur. Inmiddels is de inschrijving voor spelers van 18 jaar en ouder gestart via de Facebookpagina FIFA-toernooi(PS4). Op deze Facebookpagina wordt een paar dagen voor het toernooi ook de exacte aanvangstijd van het toernooi gemeld.

Deelname inclusief een drankje en een hapje kost 15 euro per persoon. Aanmelden kan door een privébericht te sturen naar: Famous0031. Let op: er is plaats voor 48 spelers, dus vol is vol.

door Mimi van Rossem

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }