Logo hetkontakt.nl/leerdam

Controle bedrijventerrein Slimwei Waardenburg

  •   127 keer gelezen

WAARDENBURG • De gemeente West Betuwe heeft dinsdag 11 februari met de brandweer, politie, omgevingsdienst en Liander een integrale veiligheidscontrole gehouden. Dit is steekproefsgewijs gedaan bij een aantal bedrijven op bedrijventerrein Slimwei in Waardenburg.

Burgemeester Servaas Stoop is tevreden over de controle: "Dit soort controles doen we preventief voor de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente. De meeste zaken waren in orde. De controleurs hebben enkele milieu overtredingen aangetroffen. Sommige brandblussers waren niet in orde. Het was een fijne samenwerking tussen de verschillende instanties. Zij werden bovendien goed ontvangen door de bezochte bedrijven."

Veiligheid vergroten
De overheid heeft onvoldoende zicht op wat zich afspeelt op bedrijventerreinen. Het doel van deze controle is de (brand)veiligheid te vergroten. En om eventuele ondermijnende activiteiten aan te pakken.

Er is gekeken naar de bouw- en milieuvergunningen, de brandveiligheid, controle op (afwijkend) stroomverbruik, goede arbeidsomstandigheden en illegale bewoning. Ook is gecontroleerd op het naleven van wetten en regels door de verschillende toezichthoudende instanties.
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }