Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Wittenbergzorg levert ook zorg aan huis.
• Wittenbergzorg levert ook zorg aan huis. (Foto: PR Wittenbergzorg)

Wittenbergzorg zoekt extra leden voor cliëntenraad

  •   104 keer gelezen

WEST BETUWE • De cliëntenraad van Wittenbergzorg heeft ruimte voor twee nieuwe leden. Zij vertegenwoordigen de cliënten en bewoners van De Wittenberg; een boeiende taak die veel voldoening geeft.

De cliëntenraad van de Haaftense zorgorganisatie bestaat nu uit vijf personen. Liefst zou de raad in elk geval een nieuwe kracht verwelkomen die de wijkverpleging zou kunnen vertegenwoordigen. Op dit moment is dat namelijk nog niet het geval.

Naast de zorg in de Haaftense instelling komen de medewerkers van Wittenbergzorg ook bij mensen thuis in West Betuwe voor wijkverpleging en huishoudelijke ondersteuning. Ook daarover mag de cliëntenraad gevraagd en ongevraagd advies geven.

Nieuwe regelgeving
Daarnaast is uitbreiding gewenst omdat er steeds meer op de cliëntenraad af komt. "Dat komt vooral door allerlei nieuwe regelgeving", legt voorzitter van de cliëntenraad Otto van Willigen uit. Hadden cliëntenraden voorheen vooral adviesrecht, nu is dat vaak instemmingsrecht.

Leeswerk
Er komt flink wat leeswerk kijken bij deze vrijwilligersfunctie. Van het vastgoedplan tot het kwaliteitskader, de cliëntenraad is er allemaal van op de hoogte. De leden moeten dan ook meer dan gemiddelde interesse hebben in het onderwerp en natuurlijk vooral in de mensen aan wie De Wittenberg zorg levert.

Van Willigen: "Je kunt echt iets veranderen en meebeslissen over de besteding van het geld dat Wittenbergzorg van het zorgkantoor krijgt."

Spreekbuis
"Wij zijn de spreekbuis voor de cliënten van Wittenbergzorg", vult Willy Bambacht aan. Zij is ook lid van de cliëntenraad. Via afdelingsbezoeken verzamelt de cliëntenraad meningen. Van de bewoners zelf, en de laatste jaren steeds meer van de mensen die om hen heen staan. Gezien de verpleeghuisfunctie die De Wittenberg heeft, zijn er steeds minder bewoners die zelf actief een bijdrage kunnen leveren.

Waakhond
De cliëntenraad is ook een soort waakhond, die de rechten en belangen van cliënten bewaakt. Dat klinkt zwaarder dan het is. "We hebben een uitstekende relatie met bestuurder Cor van de Craats, zijn deur staat altijd voor ons open", weet Van Willigen.

De cliëntenraad vergadert ongeveer acht keer per jaar. Ook worden er bezoeken gebracht aan andere zorginstellingen om ervaringen uit te wisselen. Wie meer wil weten over deze functie kan contact opnemen met managementsecretaresse Angelique Breugem: abreugem@wittenbergzorg.nl.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }