Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Sjors Fröhlich: 'Lat kon voor Frank de Graaff altijd hoger'.
• Sjors Fröhlich: 'Lat kon voor Frank de Graaff altijd hoger'. (Foto: Gemeente Vijfheerenlanden)

'Lat kon voor Frank de Graaff altijd een beetje hoger'

  •   keer gelezen

MEERKERK • "Dat Frank van oorsprong uit de omgeving van Rotterdam kwam, liet hij graag merken. Frank was een echte 'niet lullen maar poetsen' man. Vele ambtenaren hebben dat geweten. De lat kon voor Frank altijd nog een beetje hoger. Ook voor hemzelf. Stilzitten was geen optie."

Dat zei burgemeester Sjors Fröhlich donderdagavond over de eerder deze week overleden Frank de Graaff, oud-wethouder van Leerdam.

De gemeenteraad van Vijfheerenlanden stond aan het begin van de raadsvergadering stil bij het overlijden van De Graaff.

Passie
"Zij grote passie lag in de contacten met de ondernemers en het verbinden van economie met Kunst & Cultuur. Met het Glas in Leerdam als grote speerpunt", zei Fröhlich.

"Als economie-wethouder was hij de grondlegger van het Ondernemersfonds, de Leerdamse G14 club en onderhield hij bijzonder nauwe contacten met zowel de detaillisten als de grote bedrijven."

Bovendien stelde de burgemeester vast dat de oud-wethouder zich op het gebied van Kunst en Cultuur inzette voor het Nationaal Glasmuseum, de Glasroute Leerdam en Stadspodium GO.

Glazen Toren
"Ook was hij meteen enthousiast om De Glazen Toren terug te halen van Amsterdam naar Leerdam. Geweldig trots was hij op de Glazen Toren. Tijdens zijn afscheidsbijeenkomst in juni 2014 ontvingen we van ondernemersverenigingen direct al een bedrag van €14.000 om de Glazen Toren weer op te bouwen. Veel inwoners volgden dat voorbeeld, zodat wij nu dagelijks kunnen genieten van de markante Glazen Toren."

Fröhlich stelde vast dat Frank de Graaff zich kenmerkte als een 'zakenman met een passie en een groot hart voor de mensen om hem heen'.

"Met name zijn vrouw Elly en zijn zoons waren zijn trots. Frank de Graaff was een bijzondere man die het wethouderschap beschouwde als de mooiste baan van zijn leven. Wij zijn dankbaar voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan Leerdam", aldus burgemeester Fröhlich.

De uitvaart van Frank de Graaff vindt in besloten kring plaats.

André Bijl 

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }