Logo hetkontakt.nl/leerdam

Green Key certificaat voor Heerlijkheid Mariënwaerdt

  •   110 keer gelezen

BEESD • In 2020 en 2021 mogen de locaties van Heerlijkheid Mariënwaerdt het gouden Green Key keurmerk dragen. Green Key is hét internationaal keurmerk voor duurzame vergader- en congreslocaties.   

Heerlijkheid Mariënwaerdt richt al haar werkzaamheden op het behoud van het landgoed, met haar mooie natuur en erfgoed. Dat betekent onder meer dat de organisatie probeert om de druk op natuur en milieu te minimaliseren.

In de vergader- en congreslocaties op het landgoed worden daarom de richtlijnen van Green Key gevolgd. Daarmee gaat Mariënwaerdt net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.  Zo maakt het landgoed gebruik van honder procent ledverlichting en groene stroom. Gasten met elektrische auto's worden tegemoet gekomen met oplaadpalen.

Goupils
Zelf gebruikt het Mariënwaerdt goupils: elektrische wagentjes om het servies, tafellinnen en glaswerk te vervoeren van- en naar de locaties.

In de keukens wordt plastic gescheiden en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van biologische en lokale ingrediënten voor de meest (H)eerlijke gerechten.

Deze inspanningen zijn beloond met het hoogste, gouden, Green Key certificaat.    

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de markt van vergader- en congreslocaties. Het keurmerk garandeert de gasten een comfortabel verblijf met zorg voor de omgeving.  

In het sfeervolle hart van Mariënwaerdt is een aantal prachtige locaties te huur voor een goed georganiseerde zakelijke bijeenkomst of het vieren van een geweldig feest. Neem voor meer informatie contact op met Ilse van Gaal of Roline Repelaer: locatie@marienwaerdt.nl of 0345–687010. 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }