Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com
ingezonden mededeling

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een scootmobiel?

  •   keer gelezen

Mobiel zijn is een van de belangrijkste dingen in het leven, waar we pas bij stilstaan wanneer onze mobiliteit in het gedrang komt. Dit kan komen door verminderde mobiliteit door een ongeval of door ouderdom.


Wat de oorzaak ook is van verminderde mobiliteit, een scootmobiel kopen kan mensen vaak weer mobiel maken zonder fysieke belasting. Wanneer je voor jezelf of een familielid de aanschaf van een scootmobiel overweegt dan zijn er een aantal zaken die je in overweging kunt nemen om ervoor te zorgen dat je de juiste variant aanschaft en vertrouwd met je nieuwe mobiel de weg op kan.

Veilig de weg op met een scootmobielcursus
Wanneer je een scootmobiel aanschaft dan kan het soms best spannend zijn om hiermee op de openbare weg te gaan. Je doet er goed aan eerst de scootmobiel regels grondig door te nemen alvorens je de web op gaat. Je bent op de scootmobiel onderdeel van het verkeer en het is dan ook belangrijk dat je vertrouwd bent met de besturing en het manoeuvreren van jouw voertuig.

Voor de meeste scootmobiels tot 25km per uur heb je geen rijbewijs nodig. Dit betekent echter niet dat er geen mogelijkheid is om hiermee te oefenen. Veilig Verkeer Nederland biedt diverse cursussen aan om mensen te helpen bij het besturen van een scootmobiel in de kleine ruimte, bijzondere manoeuvres en op de openbare weg. Deze cursus zorgt voor een veilig gevoel en meer zelfvertrouwen.

Verschillende type scootmobiels voor verschillende soorten gebruik
Er zijn zeer veel verschillende type scootmobiels op de markt en het is soms lastig om te kiezen welke het beste bij je past. Het is verstandig om vooraf goed te bedenken wat de reden voor aanschaf is en waar je de scootmobiel het meeste voor wilt gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld langere afstanden wilt afleggen dan is een zwaarder model met iets meer vermogen een optie. Deze modellen hebben vaak een iets hogere topsnelheid en een grotere accu. Let hierbij wel op dat er voor sommige modellen een bromfietscertificaat vereist is.

Wanneer je de scootmobiel alleen voor in huis en voor in de buurt gebruikt dan kan een kleinere variant met een lichtere motor vaak al voldoen. Bedenk ook goed of je de scootmobiel ook in stilstand als stoel wilt gebruiken of alleen voor het vervoer. Er zijn namelijk tal van verschillende soorten stoelen met verschillend comfort te krijgen. Wanneer je de scootmobiel ook mee op reis of in de auto mee wil kunnen nemen dan is er ook altijd nog een optie voor een opvouwbare variant.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier