BCL gelijk tegen Vridos na spannende strijd

  •   40 keer gelezen

LEERDAM • De badmintonners van BCL speelden zaterdag na een spannende strijd met 4-4 gelijk tegen het Giessenburgse Vridos.

Jeffrey van Luijn en Jelmer Agema speelden een sterke wedstrijd. In de eerste set maakten de gasten teveel fouten, in de volgende set trokken de Giessenburgers aan het langste eind. In de verlenging pakten de BCL-mannen uiteindelijk de winst.

De zusjes Nathalie en Meltem van 't Pad speelden hun laatste dubbel samen dit seizoen. Ze hielden het tempo hoog en wonnen met 2-0. Jelmer Agema speelde tegen een heer die goed kon lopen en snoeiharde smashes had. In de eerste twee sets ging het gelijk op, beide heren wonnen een set. In de derde set had de heer van Vridos net wat meer energie over.

Meltem van 't Pad had veel moeite met de trage shuttle. Ze had een derde set nodig om de partij naar zich toe te trekken. Jeffrey van Luijn wist van tevoren al dat hij het niet zou gaan winnen tegen zijn sterke tegenstander. Hij spaarde zijn krachten voor de mix.

Nathalie van 't Pad speelde haar sterkste singel van het seizoen. Toch waren beide sets in het voordeel van Vridos. Ook de spannende mixpartij van Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad moest beslist worden in een driesetter. De Leerdammers wonnen nip.

Ook Jelmer Agema en Nathalie van 't Pad hadden drie sets nodig. Door net iets teveel fouten aan Leerdamse kant werd de uiteindelijke uitslag 4-4 gelijk.

De volgende wedstrijd speelt BCL thuis tegen Culemborg 1, een team dat inmiddels kampioen is.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }