Dubbele biljartwinst voor topbiljarters Wennekes.nl

  •   40 keer gelezen

RUMPT • Het biljarters van topteam Wennekes.nl wonnen afgelopen weekend de dubbele confrontatie tegen Almere'83, de nummer drie op de ranglijst. In eigen huis werd het twee keer 4-2.

Ian van Krieken en Marcel van Dijk speelden een 47/2 partij waarbij het aan beide kanten niet lekker liep, Van Krieken kwam in tien beurten zakelijk bij de finish. Lyon Megens had het lastig tegen Michel van Silfhout en verloor in vijf beurten.

De onlangs toegevoegde John van der Stappen maakte zijn rentree in de Nederlandse eredivisie voor Topteams. Dit was af te zien aan zijn spel. Hij moest de eerste beurten nog wat wennen in het bandstoten. Toch won hij zijn partij in 24 beurten.

Van Krieken en Van Dijk speelden in de tweede omloop een soortgelijke partij als in de eerste. Van Krieken won dit keer in zeven beurten. Megens pakte een grote voorsprong met een mooie serie van 80, maar verloor toch in 5 beurten. Van der Stappen kwam wederom wat langzaam op gang, maar liet zien dat hij op de weg terug is. Hij maakte in de laatste drie beurten series van 30,10 en 30 en won in 16 beurten.

Dubbel verlies
Voor Carambole D.I.S.C dreigt degradatie na het dubbel verlies tegen Horna uit Hoorn, In de eerste omloop wist alleen Frank Vermeulen in het 71/2 ankerkader zijn niveau te halen. Hij won zijn partij in 7 beurten van Germ Bot.

Gerrie van Eck kwam in 4 beurten niet verder dan 44 caramboles tegen Jordy Branco de Jong en Marco Kivits speelde onder zijn niveau tegen Leo Koomen die ondanks zijn griepje toch in 12 beurten de 100 bandstoot-caramboles wist te maken.

In de tweede omloop had Frank Vermeulen na een sterke start zijn partij in handen, maar miste op een cruciaal moment vlak voor de eindstreep. Germ Bot profiteerde direct en ging met een serie van 83 uit.

Marco Kivits wist tegen Leo Koomen ondanks een grote achterstand van 60 punten zijn partij toch te winnen. Gerrie van Eck kreeg negen goede kansen tegen Jordy Branco de Jong die na een sterke start van 108 de kluts kwijt raakte. Van Eck profiteerde hier echter niet van.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }