Logo hetkontakt.nl/leerdam

'Cruisen door Europa'

  •   276 keer gelezen
• De organisatie heeft zin in het 35ste Promotie Plus Concert.
• De organisatie heeft zin in het 35ste Promotie Plus Concert.

LEERDAM • Voor maar liefst de 35ste keer wordt zaterdag 8 februari het Promotie Plus Concert gehouden. Het thema van het concert dit jaar is: 'Cruisen door Europa'. De gasten van het concert worden middels een heerlijk menu en de vele muzikale optredens mee op reis genomen door België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

De organisatoren van dit bijzondere concert zijn Tom en Wilna Kars, Arian Vroon en Nel Niks. Zij vieren dit jaar niet alleen dat het concert voor de 35ste keer wordt gehouden maar ook vieren zij een eigen jubileum. Zij organiseren het Promotie Plus Concert dit jaar namelijk voor de vijftiende keer.

Tom Kars vertelt hierover: "Toen het concert voor de twintigste keer werd gehouden, dreigde dat gelijk de laatste keer te zijn omdat het bestuur van het eerste uur aangaf met de organisatie te stoppen. Daarop hebben Wilna en ik besloten om de organisatie over te nemen."

"Samen met Arian Vroon en Nel Niks vormen wij het organiserend comité dat ieder jaar weer kan rekenen op tientallen vrijwilligers, waaronder de Culinaire Dames en heren van Leerdam die ieder jaar een heerlijk menu bereiden en de tientallen vrijwilligers die de gasten ontvangen en voor de bediening zorgen. Van de koffie met lekkers tot het viergangen menu. Ook de vrijwilligers van het Rode Kruis zijn ieder jaar aanwezig om de eerste hulp te verlenen als dit nodig is. Daarnaast kan het concert rekenen op vele sponsoren. Deze zijn nodig om alles betaalbaar te houden."

Verzorgde avond
Het Promotie Plus Concert is 35 jaar geleden in het leven geroepen door een aantal maatschappelijk zeer betrokken burgers die iets voor de oudere en mindervalide medemens wilden doen. Inwoners van Leerdam die door ouderdom of beperking niet zo vaak de deur uitkwamen werden thuis opgehaald en kregen een geheel verzorgde avond aangeboden.

De eerste jaren waren verschillende verenigingen bij de organisatie van het concert betrokken. Totdat Harm Wolthuis, beheerder van Het Dak in Leerdam aanbood om het concert in Het Dak te houden werd het concert in verschillende wijk– verenigingsgebouwen gehouden. De bezoekers die niet zelfstandig konen komen werden, en worden, thuis opgehaald.

Kars: "In het begin werd dit door het Rode Kruis en bij wijze van sponsoring ook door een aantal taxibedrijven gedaan. Nu haalt de Molenhopper de mensen op en brengt natuurlijk de mensen ook weer naar huis." Alle mensen van 55 jaar en ouder zijn welkom om mee te varen en te genieten van het heerlijke diner en verschillende optredens.

Het Promotie Plus Concert wordt gepresenteerd door Koos Niks en begint om 17:00 uur. Zaal open vanaf 16:15 uur. Kaarten voor het Promotie Plus Concert kosten 12,50 euro en zijn nog verkrijgbaar bij het partycentrum Het Dak, Tiendweg 9 in Leerdam, na 14:00 uur.

door Mimi van Rossem

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }